InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

Stephani Perry tényleg nem ír olyan jól, mint az apja (akiről idáig azt hittem, hogy a testvére:D), de van egy jó könyve.
Stephani Perry: Alien vs Predator: Háború (Machinko Noguchi történet folytatása)
Egészen jó könyv, habár egy kissé túl volt bonyolítva, így sokszor el vesztettem a történet fonalát.
Nagyon jó a történet, az akciójelenetek, és jól leírja, hogy Noguchinak milyen volt az élete a predatorok között.
10/7

Válasz erre

Wyndham: Szemünk fényei
Felemás élményt nyújtott, szép nyugodtan haladó cselekmény néha egy-egy akció igazi A. Christie olvasói hangulat fogott meg.A történet ehhez a könyvhöz képest vastag ezt bőven leírhatta volna rövidebben is. De, máskülönben meg vékony hisz rengeteg nézőpontot elhagyott. Kíváncsi lettem volna az ˝áldozatok˝véleményére. Ezt csak éppen hogy érintette...
A Gyerekek szintúgy elég hangsúlytalanok. Ami számomra átjött az a másság elfogadása , engedése, tiltása háromszög.
Az hogy demokrácia vagy diktatúra ..az eredmény ugyanaz és ez eléggé elgondolkodtató...

Válasz erre

Válasz erre

Harry Harrison: Édentől nyugatra

Ez a könyv jópár évvel ezelőt durranhatott volna igazán nagyot, amikor még a vízcsapból is dinók folytak. Gondolom, külföldön, akkor jelenhetett meg.
Az alaphelyzet a következő: a dinoszauruszok nem haltak ki, sőt, egy humanoid szerű fajtájuk intelligensé vált, és konfliktusba keveredik a jóval fejletlenebb jégkorszaki emberekkel.
Az író hozza a tőle elvárható minőséget, bár azt kicsit furcsállottam, hogy a közismerten háborúellenes Harrison, olyan regényt írt, ahol hentelik egymást a népek, és nem paródia alapon. Cél a másik teljes kiírtása.
Ami bónusz volt egy szimpla hadakozós alkotáshoz képest, a jilanék (értelmes dinók), mint idegen faj bemutatása, a szimpla szórakoztatás mellett ebben lehetett felfedezni a valódi értéket. Ez nagyon jól és átfogóan sikerült, nem korlátozódott a két sablonra mely szerint: 1. Idegenek, bazz! Pörköljünk oda nekik! (ennyire korlátozódik az ismertetés) 2. a külalakon kívül nulla azaz zéró különbség az emberiséghez képest. Példa rá a legutóbb olvasott 2012.
Ezen belül is piros pontos a "gyíkok" természetközeli életmódja, és az, hogy a technológiájuk génmanipuláción alapszik. Ezeket a részeket, részleteket igazán remeknek találtam.
Érdekesség, hogy így utólag visszanézve jelentősen jobbnak látom, mint ahogy olvasás közben éreztem. :) Az elején, picit nehezen indulósnak tűnt.

8/10

Válasz erre

Iain M. Banks - A száműző : Elején kicsit elütött, hogy nem kúltúra természetü a könyv. Kicsit megzavart a világ mássága. A Történt kezdettben zavarosan nagyon nagyon lassan indul be, de ez idő alatt épülgetnek a karakterek, a több birodalom nézzetei. A történtt a végére teljes mértékben kitisztul, és szinte megvilágosodik a már jól megszokott Banks stílus szerint :)
Érdekes volt Banks könyvett olvasni a kúltúra nélkül :) ám nem okozott csalódást... :)
Ajánlom mindenkinek akinek bejön Banks stílusa. :)

Válasz erre

Kálmán Béla: A nevek világa című könyvét olvastam legutóbb.
Príma volt.....főleg a vezetéknevek típusai fejezet... :)DDDD

Válasz erre

Vaszilij Vasziljev: Káosz-Őrség

Az ő közreműködésével készült Őrség-regény a kedvencem, ezért bizakodtam benne, hogy ez is elkápráztat majd. Hát sajnos nem. Halvány utánzatra tellett csupán.
Némi kisebbrendűségi érzést véltem felfedezni abban, hogy alig volt olyan szereplője az első négy könyvnek, aki legalább említés vagy utalás szintjén ne került volna elő. Vagy Lukjanyenkónál akart ezzel bevágódni? Szerintem teljesen felesleges volt ilyen szinten erőlködve kapcsolni regényét az Őrség-univerzumhoz. Engem zavart.
Szintén zavart, méghozzá az előzőnél sokkal jobban, hogy a Mestertől eltérően neki nem sikerült megtartani az egyensúlyt a Másfélék között. A fénypártiakat szimplán pitiánernek és baleknak ábrázolja. És a félreértések elkerülése végett, ez nem pusztán a Setétek véleményeként jelent ez meg, hanem az író megjegyzéseiből volt kiérezhető. Lukjanyenko esetében lehetett ugyan az egyik félnek szorítani, de a másik sosem volt alacsonyabb rendű, kevésbé 'eszesügyesokosszép', vagy akárcsak kevésbé tisztelhető.
Furcsa volt még Szentpétervár szó szerinti fikázása, bár ezt inkább érdekességnek tudtam be, mint negatívumnak. :)
A történet maga végül is nem volt rossz, de nem is különösebben kiváló. A szereplők az idő 85 százalékában ittak, a maradékban akcióztak. :)

Nem túl erős
7/10

Válasz erre

Harrison könyv felénél elakadtam (Édentől...) ... Formailag nagyon jó, tipikus Harrison, de egyáltalán nem tudott lekötni. Az meg, hogy folytatásai is vannak, egyenesen elrettent. Aki szereti az alternatív történelmet és a dínókat, annak hajrá...
Inkább elkezdem Bankstől a Nézz a szélbe -nt.
(Most mélységesen szégyellem magam, nem szokásom könyvet félbehagyni. Hol a korbács...? hehe)

Válasz erre

Frank Schätzing: Raj
Fantasztikus jó könyv, több mint 1000 oldallal. Abszolút hiteles, tudományosan megalapozott fikció, épp az én ízlésemnek megfelelő. Izgalmas történet, élő, szerethető (és utálható) karakterek, ráadásul rengeteg ismeret ad az óceánról, biológiáról.
Megjegyzem, ez volt számomra az eddigi leghitelesebb, lehihetőbb, legátgondoltabb földönkívüli emberenkívüli intelligencia, amiről olvastam. Nálam általában ott sántul le egy scifi, amikor megjelennek a 'marslakók', de ez szó nélkül átmegy a rostán. Ajánlom mindenkinek!
Nem szoktam pontozni, de ez konvergál a 10/10hez.

Válasz erre

(Most mélységesen szégyellem magam, nem szokásom könyvet félbehagyni. Hol a korbács...? hehe)
Én Ken M.:Kozmonauták várával voltam így,és engem is elrettentett ,hogy annak is lett folytatása.

Válasz erre

Jahh
Dunyach: Halott csillagok.. Felénél bedobtam a kulcsot ott is. Bár olvastam, hogy másoknál is kiverte a biztosítékot ;-)
(van folytatása is ám.. hehehe)
Kozmonauták vára megvan.. Akkor el se kezdjem? :-D
(Nevezzük át a topikot: Ki mit NEM olvasott legutóbb...) :-))))

Kocsis István (Edgar) mondta:
Én Ken M.:Kozmonauták várával voltam így,és engem is elrettentett ,hogy annak is lett folytatása.

Válasz erre

Szörnyen megráz, de ugyanilyen szégyentelen helyzetbe kerültem fentiekben említett könyvekkel...
Meg kell vallanom hamuesős állapotban, hogy ezek közül a modern és sikeres, ámde hál`istennek nem zseniális írók közül Banks és Lukjanyenko tetszett legjobban...
De ez az én primitív és pallérozatlan intellektusomból adódik...

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni