InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

Ha öcsém kezéből sikerül kicsavarnom az Éjszakai őrséget el is kezdem azon nyomban, Lajosom :-)
Addig Banks (benne még nem csalódtam), aztán Sztrugackij testvérektől a Lakott sziget. Amit azonban a legjobban várok az Vernor Vinge -től A szivárvány tövében... Hmmm...

Válasz erre

kádár zsolt mondta:
Ha öcsém kezéből sikerül kicsavarnom az Éjjeli őrséget el is kezdem azon nyomban, Lajosom :-)
Addig Banks (benne még nem csalódtam), aztán Sztrugackij testvérektől a Lakott sziget. Amit azonban a legjobban várok az Vernor Vinge -től a Szivárvány tövében... Hmmm...
Igen, már hallottam róla és nagyon érdekesnek ígérkezik. el fogom olvasni.
Viszont itt van Holdstock halála. Látod én 20 éve tudok a "Mythagó erdő"-ről, de lehet, hogy soha nem fogom elolvasni, mert úgy tudom, még nem adták ki magyarul... Pedig kár, mert Aldiss szerint a 20. század utolsó negyedének sci-fi írói válságát talán ő oldja meg. Aztán csend lett körülötte. Majd talán az új politikai divat (környezetvédelem) újra felkapatja a könyveit...

Válasz erre

Menet közben én sem tartottam valami kolosszálisnak, valahogy nem volt lendületes, vagy nem is tudom. Kicsit talán száraz, dokumentarista? Esetleg ez lehetett a baj? De ahogy írtam is, utólag visszanézve sokkal jobbnak tűnik.

kádár zsolt mondta:
Harrison könyv felénél elakadtam (Édentől...) ... Formailag nagyon jó, tipikus Harrison, de egyáltalán nem tudott lekötni. Az meg, hogy folytatásai is vannak, egyenesen elrettent. Aki szereti az alternatív történelmet és a dínókat, annak hajrá...
Inkább elkezdem Bankstől a Nézz a szélbe -nt.
(Most mélységesen szégyellem magam, nem szokásom könyvet félbehagyni. Hol a korbács...? hehe)

Válasz erre

Úgy legyen Lajos, de tartok tőle, hogy a modern írók kevésbé szinvonalas, ám ööö "modernebb" művei inkább előtérbe fognak kerülni...
Olyan sok klasszikus van akinek a műveit még nem adták ki magyarul... Sajnos.

Válasz erre

CSaba: teljesen ambivalensek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban.. Olyan hülye érzésem van, hogy kihagyok valami fontosat (értékeset)... Amikor viszont olvasom, akkor azt érzem, hogy baromira nem érdekel az egész könyv... Talán a lendület hiányzik tényleg belőle.
Ha jobban összesűriti talán nagyobbat üt... Mint pl a Halálvilág, vagy az Acélpatkány...

Válasz erre

Ez a bő lére eresztés nem is olyan ritka hiba. Nálam ebben a Rémkoppantók az egyik csúcstartó Kingtől (aki amúgy is fossa szót, már elnézést). 900 helyett 300 oldalban a szimpla jó helyett, az eszméletlen ütős kategóriába sorolhattam volna.

kádár zsolt mondta:
CSaba: teljesen ambivalensek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban.. Olyan hülye érzésem van, hogy kihagyok valami fontosat (értékeset)... Amikor viszont olvasom, akkor azt érzem, hogy baromira nem érdekel az egész könyv... Talán a lendület hiányzik tényleg belőle.
Ha jobban összesűriti talán nagyobbat üt... Mint pl a Halálvilág, vagy az Acélpatkány...

Válasz erre

Eeeee.... Öööö.... King nálam teljesen más tészta... Harrison TUD röviden írni, King NEM :-D
MEg amúgy is... Nem tudom olvastad e a Salem's lot -ot (mi a magyar címe? Borzalmak városa?) Egyszerűen kellett, hogy olyan hosszú legyen... King népiesen, ízesen fossa a szót (hehe), de valahogy élvezem minden sorát.
Harrisonnak az a hosszúság "áll szerintem jól" mint a Bill, a Galaktika hőse vagy mint már említettem a Halálvilág(ok).
Ja, nekem Kingtől a Rémkoppantók két nap volt. Nem bírtam letenni...
Ezzel szemben viszont King (a szófosó: nagyon tetszik) marha jó novellákat ír. A Köd szerintem a valaha megírt egyik legjobb horror scifi (kisregény: tényleg rövid), a Jaunt pedig az Event Horizon (Halálhajó) c. filmmel vetekszik ha azt nézem mennyire nyomasztott az egész.
Ha még nem olvastad ezeket nagyon ajánlom.. Tényleg jók.
Közben utánanéztem. Harrison még két folytatást írt az Édenhez... Azokban is ugyanazok a főszereplők. Gondolom újabb többszáz oldalon :-)

Válasz erre

Nagyon szeretem Kinget, az említetteket is olvastam mind valamikor régen. Abszolút vevő vagyok a stílusára annak ellenére, hogy szófosónak tartom. A Rémkoppantók is tetszett még ilyen terjedelemben is, de ott már tényleg az ütősség rovására ment a méret szerintem. Egy vágót kéne alkalmaznia a Mesternek! :)
Sokkal nagyobb gáz, amikor egy átlagos 2-300 oldalas regénynél érzem úgy, hogy az írónak nem sikerült kitöltenie tartalommal, csak maszlaggal.
Egyébként minden bizonnyal nekem is eléggé a sor vége felé kerülnének az "előjegyzési" listán Harrison dinós könyveinek folytatásai. Remélem, nem sietnek kiadni őket, ha egyáltalán tervbe vannak. Nem volt rossz, de ennyi elég is volt ebből.
Amúgy pedig csatlakozom, régi, magyarul még kiadatlan klasszikusokat ide!

kádár zsolt mondta:
Eeeee.... Öööö.... King nálam teljesen más tészta... Harrison TUD röviden írni, King NEM :-D
MEg amúgy is... Nem tudom olvastad e a Salem's lot -ot (mi a magyar címe? Borzalmak városa?) Egyszerűen kellett, hogy olyan hosszú legyen... King népiesen, ízesen fossa a szót (hehe), de valahogy élvezem minden sorát.
Harrisonnak az a hosszúság "áll szerintem jól" mint a Bill, a Galaktika hőse vagy mint már említettem a Halálvilág(ok).
Ja, nekem Kingtől a Rémkoppantók két nap volt. Nem bírtam letenni...
Ezzel szemben viszont King (a szófosó: nagyon tetszik) marha jó novellákat ír. A Köd szerintem a valaha megírt egyik legjobb horror scifi (kisregény: tényleg rövid), a Jaunt pedig az Event Horizon (Halálhajó) c. filmmel vetekszik ha azt nézem mennyire nyomasztott az egész.
Ha még nem olvastad ezeket nagyon ajánlom.. Tényleg jók.
Közben utánanéztem. Harrison még két folytatást írt az Édenhez... Azokban is ugyanazok a főszereplők. Gondolom újabb többszáz oldalon :-)

Válasz erre

A Sötét fényt én is letettem. Pedig akartam szeretni, és főleg megérteni, hogy mitől sztár MacLeod, mint scifi író. A kozmonauták vára után nem jöttem rá, itt meg...

Na de. Egy szépirodalomba hajló, lenyűgöző poszt-apokalitptikus scifi:

http://hackett.sfblogs.net/2010/02/04/cormac-mccarthy-az-ut/

Válasz erre

Szerintem attól sztár MacLeod, hogy Banks legjobb barátja... :-D
Hm... Botond, akarsz a legjobb barátom lenni? Fizetek is érte!!! Írok egy két borzalmas szösszenetet, és máris sztár leszek... Na jó csak vicc, de valami ilyesmiről lehet szó itt is...:-))
Olvastam a blogodban a Cormac könyvről, biztos nagyon tetszene. Legutóbbi ilyen poszt apokaliptikus élményem Matheson "I am Legend"-je volt.. Nagyon tetszett, de nyúlfarknyi volt. (Csaba: ez viszont lehetett volna hosszabb) :-)

Válasz erre

Hejj a ,,Lakott Sziget,,-et nagyon tudom ajánlani ,nemrég raktam le,de tuti el fogom megint olvasni..:)
És Kasztovszky :Grin-jében is kellemeset csalódtam.!

Válasz erre

Nos mivel már a bátyám annyira kiakkarja csavarni a kezemből az Éjszakai őrséget..... :) Jó hírem van neki.. elolvastam.
Nagyon kellemes csalódás ért. A karakterek csak a köny végefelé kezdenek kibontakozni, így a könyv teljes hossza alatt érdekeségeket meglepő tettket várhatunk tőlük. A történtett három kisebb "kisregényre" lehet felosztani melyek kapcsolódnak egymáshoz illetve függnek egymástól. Az utolsó történetben a főszereplő és az egész regény hossza alatt Egyesszám első személyben beszélő Anton karaktere kissé nevetséges szerelmi szálba bonyolódik (szerintem legalábbis). De ennyit még megbocsájtok. Maga a történetek brilliánsak, jól kidolgozottak se nem elnyúltott szócsápélés se nem össze csajpott érthetettlen semmi. Továbbá teccet, hogy a "gonoszok" az az a Setétek - A Nappali őrség- Nem ostoba ok nélkül gyílkolászó valamik, hanem velük is nagyon könnyen lehet azzonosulni, ugyan így a Fény illetve Éjszakai őrség tagjai a "jók" sem hihetetlenül tiszta lények :)
Részemről a egy fantasztikusan jó köny várom már, hogy a kezembe vegyem a folytatást illetve ajánlom mindenkinek eme kis remeket.:)

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a Ningen: Galaktika Magazin   Hozzon létre Ning hálózatot!

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Adatvédelem  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni