InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

kádár zsolt mondta:
Áhh kulturembör lévén igyekszem magam visszafogni, de néha kitör belőlem a "mangani" (a la Burroughs):-D
Egy-két igénytelen ignác miért nem képes a nyamvadt kommentjét a megfelelő helyre betenni?
chh...

Nahát, nahát...azt hittem csak én olvastam Tarzan történeteket a jeles társaságból.:) Volt köztük jó néhány scifi-nek "skatulyázható", lehet előveszem őket és újraolvasom.;)

Válasz erre

Miért lenne ez gond? Anno elolvastam vagy hat könyvet a Tarzanokból...
Ja, és cefetül tetszettek. Azóta persze tudom, hogy a WASP elmélet tömegkultúrális butítási alapelemei voltak...

Válasz erre

Elég sok Tarzan könyvet olvastam tarmangani barátom. hehehe:-D
(Azt hiszem a gomangani volt a ci... ööö né... akarom mondani a sötét bőrű ember, a tarmangani meg a fehér)
A Mars Hercegnőjéből is olvastam 3 könyvet.. Nagyon tetszettek tizenéves koromban... (ööö a vége felé)
Ja és a Tarzan könyvekben tök jók voltak az illusztrációk... Egy két női alak, húúúúú... hmmmm...

Válasz erre

Fazekas Attila késztette a Tarzan illusztrációkat.:) Nagy kedvencem a Füles-képregényes korszakomból. Tavaly, a képregénybörzén sikerült dedikáltatnom vele egy botond-képregénymagazint, benne Az özönvíz balladájával.:)

Más:
Vernor Vinge-től olvasom éppen a Szivárvány tövébent,mint új szerzeményt. Az első 100 oldala egyszerűen zseniális, friss, ötletes, bámulatos. Ha ez a szint marad végig, akkor örömködni fogok, és újabb Vinge-könyveket követelni mielőbb. De nem akarom még elkiabálni.

Válasz erre

Azt majd elolvasom én is; állítólag olyasmiket irkál, mint te.

Válasz erre

El sem hiszem... Az özönvíz balladáját nem Zórád Ernő csinálta? Vagy az a Titok a világ tetején? (Szintén CSernai)...
Jó már olvastam, hogy Fazekas.. Na majd jól megvaterázom.. Sajnos eltüntek az összes régi képregényemmel együtt...
Aztán majd jól beszkennelem és ööö... hehe...
Amúgy azt hittem, hogy a Flash Forwardot fogod olvasni... Nahh már rendelem is meg őket.

Hackett mondta:
Fazekas Attila késztette a Tarzan illusztrációkat.:) Nagy kedvencem a Füles-képregényes korszakomból. Tavaly, a képregénybörzén sikerült dedikáltatnom vele egy botond-képregénymagazint, benne Az özönvíz balladájával.:)

Más:
Vernor Vinge-től olvasom éppen a Szivárvány tövébent,mint új szerzeményt. Az első 100 oldala egyszerűen zseniális, friss, ötletes, bámulatos. Ha ez a szint marad végig, akkor örömködni fogok, és újabb Vinge-könyveket követelni mielőbb. De nem akarom még elkiabálni.

Válasz erre

A titok a világ tetején az Zórád Ernő, valóban. Fazekas Attila meg kint szokott lenni a képregényfesztiválokon, és árulja a saját kiadású képregényeit. Ősszel, a börzére kinéztünk, jó kis nosztalgia volt, a régi cuccok java része megvolt, vagy megvan valahol persze.:))

FlashForward is megvan, de vinge egy fokkal jobban érdekelt.

Chello: sokkal jobbakat írkál, mint én.:P Irigy is vagyok rendesen. :)
Vinge nem egy termékeny író, az utóbbi 17 évben mindössze 3 regénye jelent meg, viszont mindhárom Hugo-díjat nyert. Az előtte lévő kettő meg éppenhogy lecsúszott egy Neuromancer és egy Végjáték mögött.
(Persze, a Hugo-díjnek azért van árnyoldala, elég ha csak Luis McMaster Bujoldra gondolni, aki vagy 6-ot nyert már, de bevallom, amit eddig olvastam tőle, az alapján nem értem, hogy.)

Válasz erre

Különben a Földrengések szigetében meg az anyagmanipulációról találtam egy hálaisten részletet:
"- Most elnézzük a hibát. Máskor vigyázzon. A kelkáposztát tessék átküldeni a műanyagüzem hármas részlegéhez, csináljanak belőle férfizoknit."

Válasz erre

Én is most olvasom a Vinge kötetet, és nekem is nagyon bejön. DE szerintem a cím fordítása kicsit elszúródott. A regényben is utal rá, hogy nem véletlenül A szivárvány VÉGE a címe...

Előtte a Delírium antológiát olvasgattam (szerény 5/10 átlagban).

Hackett mondta:

Más:

Válasz erre

Annyira beindultam ezen a képregényesdin, hogy szétvaterázom magam.
Ráadásul beleolvastam a diskurzusotokba az sfblogson (chello, hackett), és jöttek az emlékek... Én is indigóztam mint vadállat... (khm ha nem is p.nát, meg mellet hehehe) :-)
Sajna az összes régi képregényem eltűnt, de találtam a vaterán sok sok rejtőt, meg sf képregényt... (visszatérés a földre, időspirál, titkok a világ tetején, NEUTRON AKCIÓ!!!) nyami...

Jahh amúgy Vinge bácsi tényleg tud.. Ha befejeztem a Banks-et (és Harrison: Édenjét amit mégsem tudok abbahagyni ezért párhuzamosan olvasom a Nézz a szélbe -nel), akkor azt kezdem el olvasni.. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de folyamatos lemaradásban vagyok.. :-)

Válasz erre

Marina és Szergej Gyacsenko: Alekszandra és a Teremtés növendékei

Nekem nagyon bejött ez a könyv, de nem igazán tudnám elmondani, hogy miért. :) Számomra egyértelműen erősen emocionális alkotás, és igazán furcsa, hogy épp ennél a regénynél sokkal gyakrabban jött elő az a hatás, mikor is mintha nem szavakat, betűket látnék, hanem filmként képekben jelenik meg, amit olvasok. Biztos ismeritek ezt az effektust. :)
Szóval meglepő, hogy a pörgős, akciójelenetekkel teli művekkel szemben egy fiatal leányzó testi, lelki, szellemi átalakulásáról, fejlődéséről szóló nyújtott ilyen mennyiségben "mozis" élményt.
Érdekelt, megfogott, tetszett.
Kivételesen a reklámszöveg sem volt teljes hülyeség. De a felnőtteknek szóló Harry Potter dolgot nyakonönteném még némi Őrség-könyvek szósszal, hogy még kívánatosabb legyen. Az utóbbiból véve egy kis orosz valóságot (hisz nem holmi meseországban játszódik a történet), és a főszereplő belső vívódásait.

9/10

Válasz erre

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni