InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

Ú.
Most jött meg a hírlevél.
554 oldal (!) és négyezer(!!) forint(!!!)
Szerintem én nemsokára elvált férfi leszek.

Válasz erre

Bocs! Azt hittem, ez a fordítás /csakúgy, mint az előző két Slonczewski mű/ a Te fordításodban jelenik meg!

Hát meglehetősen borsos ára van!
Eloy: Én is egyetértek Veled.

Válasz erre

ó, én már olvasom az elízium lányát. eddig naggyon zsír!!! tán még hangulatosabb, mint az ajtó az óceánba. persze lehet, hogy az ismerős "környezet" is hozzájárul ehhez. tele mindenféle jó kis morális problémafelvetésekkel. tehát kötelező lesz ebből nemsokára.

Válasz erre

kádár zsolt mondta kurva régen:
Péter:
Nagyon kíváncsian várom az ismertetőt mert az ecsémtől megkaptam valamelyik napomra (szül, név vagy bármi) eme remeket [ti. a Kvartettet], de nem mertem elolvasni...
A tartalma elrettentett. Belinkelnéd majd ide az ismertetőt?

Megírtam.
Idekattint.

Válasz erre

Clarktól A Város és Csillagok után pár nap pihenővel elkezdtem Brandon Hackett Isten Gépei-t... éreztem, hogy rá kell pihenni... ultrahard-sf, nekem iszonyatosan bejött, nem is reméltem magyar szerzőtől ilyen összetett művet... tipikusan az mikor az utolsó oldal után még ülsz csöndben fél órát egy helyben és nézel, miközben nincs is benne csattanó, hanem az egész úgy ahogy van nagyon kerek.... Le a kalappal!!
Egészen megváltoztatta a transzhumanizmusról alkotott képemet... pozitív irányban!

Válasz erre

Technikolor időgép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz erre

Richard Morgan: Valós halál
Ezt a könyvet tulajdonképpen az itten olvasott pozitív vélemény hatására vettem meg és nem kellett csalódnom. Aki nem olvasott még cyberpunkot annak szerintem nagyon ütős lehet. Izgalmas volt, és a hossza ellenére egyáltalán nem vontatott, vagy nem is olyan Kinges féle tömény leírós. Hatalmas mélységekre azért nem kell számítani, de ezt igazából nem is lehet felróni, hisz egy akció-krimi nem filozófiai elmélkedés. Jó volt, bár a sok dícséret mellett azt is kell mondanom, hogy valamiért mégsem érintett meg igazán. Mindig hiányolom, ha nem tudok teljesen azonosulni a főhőssel és ez itt nem volt meg 100%-ban. De ettől még összességében tényleg remek és érdemes elolvasni.
8/10

Válasz erre

Most olvasom:
Wolfgang Jeschke: A Cusanus-játszma. (Eddig 8/10)

Az elmúlt napokban olvastam:
Stephenie Meyer: Alkonyat (Egész jó, 7/10)
Brandon Hackett: Isten gépei (Jó könyv, a magam részéről 10(+2)/10)
Jean-Claude Dunyach: Halott csillagok (Tetszett, de csak 7/10)
R.C. Wilson: Tengely (A Pörgés jobban tetszett, 5/10)

Halott csillagok: Az elején idegesített, majdnem fel is adtam, de végül meghozta a kedvem, vagy a hangulatom, nem tudom. Érdekes a világképe. :-) Mondjuk, a végén, amikor érkeznek azok, amik, az kicsit hihetetlen számomra, ha akkorák, amekkorát írt a szerző, és a Föld annyira túlnépesedett, akkor jópár halálos áldozat lett volna benne, de sehol sem említ ilyesmit. :-) (Remélem, nem túl zavaros amit írtam, igyekeztem kevésbé spolileres lenni..)

Tengely: Valahogy nem tudott megfogni. Lehet, rossz hangulatban voltam, vagy valami, de nem ment.

Isten gépei: Magyar szerző nálam alapból +2 ponttal indul, de ettől függetlenül is bejött a könyv. A +2 pont miatt lehetne akár 12/10 is. :-)

Válasz erre

Most végeztem a Dűne homokférgeivel. Így most már a teljes sorozatot olvastam. Talán túl felfokozott volt a várakozás, talán az új szerzők maradnak el Frank Herberttől, de ez a befejezés olyanra sikerült az eredetihez képest, mintha valami harmadik vonalas sci-fi-t néztem volna a tévében a bluebox technika előtti időkből.
A kiadás hátlpaján a következő olvasható: "A történet korábban kiadott, első fele (A Dűne vadászai) és a jelen kötet méltó befejezése a legendás sorozatnak, és tisztelgés a sci-fi óriása előtt".
Véleményem szerint éppenséggel felháborítóan méltatlan befejezés. Ha ilyen véget is szánt Herbert regényciklusának, biztos, hogy nem ilyen alacsony irodalmi színvonalon írta volna meg.

Válasz erre

Szóráth Csaba mondta:
Richard Morgan: Valós halál
[...] Jó volt, bár a sok dícséret mellett azt is kell mondanom, hogy valamiért mégsem érintett meg igazán. Mindig hiányolom, ha nem tudok teljesen azonosulni a főhőssel és ez itt nem volt meg 100%-ban. De ettől még összességében tényleg remek és érdemes elolvasni.
8/10

Na ez érdekes felvetés: feltétlenül azonosulnunk kell-e a főhőssel? szerintem nem ezen van a hagjsúly. Inkább meg tudjam érteni a motivációit. És szerintem a kettő nem ugyanaz. Bár ez a kérdés ide nagyon OFF :-)

Válasz erre

Válasz erre

Kollárik Péter mondta:

Ez most egy pofátlan önreklám volt. De átveszem én is (mármint hogy én is írtam róla):
http://gbr87.sfblogs.net/2008/11/17/omegak-es-szingularitas/

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni