Üdv mindenkinek!

Már régóta kutatgatok, egy sorozat után!Sajna régiek az emlékeim,kb a 80-as évek elején (vagy 70-es évek vége)ment az MTV-n.Valami inváziós téma volt, idegen megszállókkal,és idegen segítséggel!!
Ami nagyon megmaradt bennem, hogy volt valami kütyüjük, amivel időstoppot hajtottak végre(de csak rövid ideig he he)amit majdnem minden részben alkalmaztak.Akkoriban számomra ez csúcs volt!Ja és még valami olyan is volt, hogy bizonyos dolgokat csak az idegenek érzékeltek.
Látta, ismeri valaki ezt a sorozatot?A címe kellene,mert az alapján talán beszerezhető lenne!
Előre is kösz ha valaki válaszol!

Megtekintések: 7513

Válasz erre

Válaszok ebben a témában

Nem tudom, ugyanarról beszélünk-e, de volt egy ifjúsági sci-fi sorozat, amely titokzatos idegenekről szólt, akik csak lassan lepleződtek le, hogy földönkívüliek, nem mindenki látta őket nyálkás valójukban. Arra máig emlékszem, hogy az idegeneket Wilberforce családnak hívták, de a sorozat címe nem jut eszembe.

S még egy: bár ez nem sci-fi, talán halványan fantasy, volt egy nagyon hangulatos, picit bizarr rajzfilmsorozat, különös szörnyekkel (90-es évek elejére-közepére tippelek), ami valójában angol nyelvlecke volt, de egy jó keretsztorival... Egyszerűen nem ugrik be a címe... (Természetesen nem a Linda and the Greenies nevű retro nyelvkönyv valami mutációjára gondolok... :))
Köszönöm válaszát!Hát addig stimmel hogy nehezen voltak leleplezhetőek,de nyálkás dolgokra nem nagyon emlékszem!Egy másik momentum is eszembe jutott!A segítő idegen emberi alakban egy embert próbált motorral menteni,de lelepleződött a "rossz" idegenek előtt mert kikerült valamit ,amit tulajdonképpen csak ő látott!Sajnos csak ilyen aprócska részek ugranak be,de nagyon megnézném ezt a sorozatot,ha volna rá lehetőség!
Ezügyben az én emlékeim is elég porosak már, de volt '84-ben egy francia sorozat, Látogatók (Les visiteurs) címmel. Asszem hatrészes volt, mert hat kopasz idegen volt a főhős: Zarko, Alambda, Pirvii, Kyrin, Memno és Reka. Nem biztos, hogy ez az a sorozat, de időmegállító volt benne, arra világosan emlékszem.
Üdv!

Maximális köszönetem!Igen ez kell,hogy az legyen!!!Ilyen időmegállítós dologgal nem igen találkoztam azóta sem! Most már csak be kellene valahogy szereznem!
Szerintem a Visiteurs nem ez volt. A Visiteursnak egy nagy vörös V volt a jelképe, és a Földet elfoglaló idegenekről szólt. Emberi külsejük volt, de kiderült, ha lefoszlott róluk, alatta gyíkember szerű lények voltak. És ez hosszabb volt mint hat rész. Legalábbis én így emlékszem. Látogatók volt a magyar címe. Nagyjából egy időben futott a Patrick Duffy féle Atlantiszi emberrel.
Igazad van, valóban volt egy amerikai sorozat hasonló címmel, szintén '84-85-ben. Viszont annak V: The Series volt a címe és több epizódot ért meg. Magyarul sosem adták, a videohőskor borzalmas minőségű VHS kazettáin néztük felirattal és tényleg sokan Visitors-ként, azaz Látogatókként emlegették. http://en.wikipedia.org/wiki/V_(TV_series)
A Les Visiteurs francia volt és hatrészes. Ha a nevekről, amiket fentebb idéztem nem ugrik be a dolog, akkor tuti nem láttad. Ezeket ugyanis emlékeim szerint minden egyes epizód elején elmondták, úgyhogy három rész után gyerekként kívülről fújtuk :-)
Az amerikai V-ben egyébként nem emlékszem időmegállításra. Gyíkemberekre meg az ellenük lázadókra annál inkább.
Az amerikai sorozat biztos ment nálunk, szombat délutánonként az egyes csatornán. A Francia sorozat is nagyon halványan rémlik, de semmilyen emlék nem ugrik be róla.
Adták nálunk is a V-t? Ezt nem is tudtam. És mikor? Még akkortájt, vagy már a felszabadultabb média korszakban?
Még az átkosban. Már nem emlékszem pontosan, hetvenes évek vége, nyolcvanas évek eleje. Még kölyök voltam. De nagyjából egy időben ment az Atlantiszi emberrel.
Fura, hogy nem emlékszem rá, mert hiába próbálok, nem emlékszem. Az atlantiszi emberre, meg az összes többire, a Pirxre, A látogatókra, a Csillaglányra meg hasonlókra igen, de erre valahogy nem. Mindegy, köszi az infot, kissé eloffolódtunk.
Üdv az uraknak!

Köszönöm hogy foglalkoztak a témával,és végül is megvan a válasz a kérdésemre!A beszerzése nem lesz egyszerű,ha esetleg valaki tud valami forrást,és megosztaná velem,örömmel fogadnám!
Támadás egy idegen bolygóról, valamikor a 70-es évek közepe-vége felé(74-77)
Amire emlékszem, az a gyilkolási technika, amely annyi volt, hogy aki útban volt nekik, azokra egy üvegcsövet húztak, és az illetők meghaltak-eltűntek.
Töpszli voltam még akkor, és ezek késő éjjel mentek, én meg úgy néztem TV-t, hogy a szüleim a hátam mögött 2 méterrel aludtak, én meg szét izgultam az agyam hogy fel ne ébredjenek.
Ezért nem mlékszem elég részletre :-))
Csá.
Sandford

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

Facebook

Video

  • Video hozzáadása
  • Az összes megtekintése

Fotó

Töltődik...
  • Fotók hozzáadása
  • Az összes megtekintése

InterGalaktika banner

Töltődik...

Reklám