InterGalaktika

Egyszer valaki azt mondta, hogy nem lesz dőgép. Vagy ha mégis, akkor mindig is volt.

A múltban egy apró változás olyan láncreakciót kell elindítson, ami a jelent alapjaiban változtatná meg (pl. Hitler idő előtti megölése már elég radikális változást idézne elő).
Nyilván szinte mindenki szeretné, ha lenne...

Akkor most van, volt, vagy lesz? Lehet-e létrehozni egyet? Ha igen, szabad-e használni?

Címkék: időutazás

Válasz erre

Válaszok ebben a témában

és én szerintem az irásomban voltaképpen nem igazán,a helyesirási hiba a lényeg hanem a mondokám,meg ahogyan érvelek
Alexis mondta:
...........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,????!!!!!!!
Bocsi, csak pótoltam pár elhanyagolható írásjelet néhány előző hozzászólásból. Sajnos az ékezeteket nem tudom külön idebiggyeszteni, meg aztán az még hülyébben nézne ki, mint a . , ? meg a !.
:-D

Válasz erre

A f.-om tuggya, hugy kő idő-utaznyi.
Egy biztos: "egy hurrikán,vagy egy borzaszto erös lökés hullám" kő hozzá. "Egy ember és a fénysebeségnél is gyorsabban fut és pont akkor éri, ot" kő hozzá, de azis elöfurdulhat, hogy az idö utazo utén dobnak egy bombát és a dimenzio kapuba felrobban igy esetlek a mult és a jövö is megszünhet,vagy csak a mult, de akkár hasadás is lehet az", ami ugyebár a kurtula végét jentené. DE, "Kurtula jeszty" és mindíg lesz! (De milyen?)

Válasz erre

Olyan egyszerű mint a pofon időgép hisz minden ember az mert mindenki tud az időben utazni ja és nem a térben utazol. Ausztrál őslakosoknak sikerül vagyis mindenhol tudnak teret nyitni aminek a segítségével utaznak is már. Hozzá valók ten magad formai gondolkodás tudása engedélybeszerzése a kapukon ki és bejárásra olyan 3év alatt megtudod szerezni a kapu nyitása ehhez is kell 3év és utazhatsz is olyan 6év alatt megszerezheted a tudást miként tudj utazni a féregjáratban. A féregjárat forma: geometriai ábra amit elküldesz oda ahová akarsz menni amit megérkezett a térben olyan fehér köd jelenik meg ide belépsz és 1-2másodperc múlva ki lépsz ott ahová akartál menni 1000km is megtudsz így tenni vagy többet is természeti népek sámánjainak tudniuk illik így utaznia. Forma: van aki színeket használ rengeteg lehetősége van (ja egyéni a forma)

Válasz erre

Ezt a hozzászólásomat azok vegyék magukra, akiknek szól...
Gyerekek! Vegyetek elő:
- 1 db magyar-magyar értelmező szótárt
- 1 db magyar nyelvtankönyvet
- 1300 db magyar írók által írt alkotást,...
...aztán ha ezek mind megvannak, akkor jöhetnek a hozzászólások!

Válasz erre

Bernátzki Lajos mondta:
Gyerekek! Vegyetek elő: - 1 db magyar-magyar értelmező szótárt - 1 db magyar nyelvtankönyvet
2000db írók általi könyv van meg, gondolat írást ütök éppen a gépre amit így is beszélek? Nincs szabály miként írjam a szavaimat nem KRESZ a nyelv írása hogy minden előre elfogadott (nyelvész szavai?). A gondolat akarati termék ha érted jó ha nem akkor is jó és te irányítod???

Válasz erre

Ez is időutazás:
Ha majd feltalálják a teleportot, akkor elteleportálnak egy embert nagyon nagy lámpákkal felszerelve valahova nagyon messzire az űrbe, és akkor Ő ott hadonászik meg ilyesmi, és mikor ideér a fénye(mert olyan nagy lámpákat visz magával) akkor Ő már halott lesz, mivel megöregszik és végelgyengülésben meghal (a lámpák helyett egy világító házat is odalehetne teleportálni hozzá, és akkor mondjuk abban él), de a száz év múlva élő emberek mégis látni fogják. Tehát Ő hozzánk képest mondhatni előrement az időben.

Válasz erre

angyal andras mondta:
Bernátzki Lajos mondta:
Gyerekek! Vegyetek elő: - 1 db magyar-magyar értelmező szótárt - 1 db magyar nyelvtankönyvet
2000db írók általi könyv van meg, gondolat írást ütök éppen a gépre amit így is beszélek? Nincs szabály miként írjam a szavaimat nem KRESZ a nyelv írása hogy minden előre elfogadott (nyelvész szavai?). A gondolat akarati termék ha érted jó ha nem akkor is jó és te irányítod???

Már elnézést, de ez súlyos tévedés! Amíg a gondolataidat elég ha Te érted, addig a nyelv szabályai pontosan azért vannak, hogy mások is megértsék amit mondani akarsz. A nyelvtan rendszere jóval összetettebb a KRESZ-nél, csak a szabályok rendszeres megszegése nem von maga után bírságolást...és ugyebár nem szükséges jogosítvány a nyilvános megszólaláshoz. Tehát: szabály van, a nyelvészet bizony igen komoly tudomány, lehet, hogy a gondolat "akarati termék" (bár ezzel sok pszichológus vitatkozna...) de ha azt szeretnéd, hogy mások is megértsenek, akkor vagy a nyelvi KRESZ-t kell alkalmaznod valamilyen szinten, vagy szert kell tenned telepatikus képességre. A döntés a Tiéd, bár utóbbi meglehetősen nehéz feladat. ;)

Válasz erre

Odaírtam hogy a száz év múlva élő emberek:D
Igazad van ez tényleg nem időutazás, de annak is beillene:D

Mike Thrawn mondta:
De közben mi is megöregszünk és meghallunk. Mint ő is és majd csak az unokáink látják az ő fényét. És ez nem idő utazás csak simán egy utazás a fénynek.

Hepp Iván mondta:
Ez is időutazás:
Ha majd feltalálják a teleportot, akkor elteleportálnak egy embert nagyon nagy lámpákkal felszerelve valahova nagyon messzire az űrbe, és akkor Ő ott hadonászik meg ilyesmi, és mikor ideér a fénye(mert olyan nagy lámpákat visz magával) akkor Ő már halott lesz, mivel megöregszik és végelgyengülésben meghal (a lámpák helyett egy világító házat is odalehetne teleportálni hozzá, és akkor mondjuk abban él), de a száz év múlva élő emberek mégis látni fogják. Tehát Ő hozzánk képest mondhatni előrement az időben.

Válasz erre

Mike! NEM TERÁD gondoltam!
Te tudod, hogy mit írsz (mondasz), és azt jól adod elő. A helyesírási hibáid akaratlanok, és nem a nemtörődömség eredményei.
Amit én támadtam, az teljesen más probléma. Műveletlenség, nemtörődömség, és beképzeltség.
Ennyi.

Válasz erre

Nagyon sokan megsértődnek az oldalakon, amikor megpróbálják figyelmeztetni, arra, hogy a gondolatait rendezett formában adja közre, mert mások számára az nem teljesen érthető. A fene sem akarja a másik gondolatát cenzúrázni vagy ne adj isten megváltoztatni. Nem várja el senki, hogy irodalmi igényű nyelvezettel írja le mindenki a gondolatait, csak azt, hogy az alapvető nyelvtani szabályokat betartva, legyen kifejtve a mondanivaló, mert enélkül értelmezhetetlen maga a gondolat is amit elvileg az illető meg szeretne osztani a társasággal. A meg nem értett mondat, nem ad lehetőséget a vitára sem, akkor meg teljesen felesleges leírni, hiszen nem lesz aki szembe tudjon szállni vele. Szeretek új hozzászólásokat olvasni, mert más látásmód szerint értelmezi a világot, a témakört, mint én. Ezekkel van amikor egyetértek, van amikor nem, de, ha meg sem értem, az azt jelenti, hogy vagy én nem vagyok elég fogékony, vagy értelmezhetetlen a mondandó.
Tartsuk be azt a néhány nagyon fontos szabályt, ami a magyar nyelvben kötelező és zárjuk le a vitát ebben a témában, ami arról szól, hogy kellenek- e a nyelvtanban ezek az alapvető megkötések.

Válasz erre

WhySage mondta:
Nagyon sokan megsértődnek az oldalakon, amikor megpróbálják figyelmeztetni, arra, hogy a gondolatait rendezett formában adja közre, mert mások számára az nem teljesen érthető. A fene sem akarja a másik gondolatát cenzúrázni vagy ne adj isten megváltoztatni. Nem várja el senki, hogy irodalmi igényű nyelvezettel írja le mindenki a gondolatait, csak azt, hogy az alapvető nyelvtani szabályokat betartva, legyen kifejtve a mondanivaló, mert enélkül értelmezhetetlen maga a gondolat is amit elvileg az illető meg szeretne osztani a társasággal. A meg nem értett mondat, nem ad lehetőséget a vitára sem, akkor meg teljesen felesleges leírni, hiszen nem lesz aki szembe tudjon szállni vele. Szeretek új hozzászólásokat olvasni, mert más látásmód szerint értelmezi a világot, a témakört, mint én. Ezekkel van amikor egyetértek, van amikor nem, de, ha meg sem értem, az azt jelenti, hogy vagy én nem vagyok elég fogékony, vagy értelmezhetetlen a mondandó.
Tartsuk be azt a néhány nagyon fontos szabályt, ami a magyar nyelvben kötelező és zárjuk le a vitát ebben a témában, ami arról szól, hogy kellenek- e a nyelvtanban ezek az alapvető megkötések.
Érdekes a kezdeti ódzkodásból azért értés szokott lenni mindig így van a sokadiknál észre sem veszed olvasd hangosan akkor minden jó. Féreg járat nem fontos csak a szavak sorrendisége hogyan tudj utazni a lényegtelen ha nem etikett szerint írtad a szavaidat. A gondolat szabadsága az írás azt hogy nem érted sebaj nem azért van hogy értésben legyél rá mondtam a dolgaimat érdekel akkor fogd vidd haza azt dobd a kukába (hisz ott a helye)?

Válasz erre

Azért nem szabad elfelejteni, hogy sokan szerb-horvát, román vagy szlovák iskolában tanultak írni és bár magyarnak vallják magukat, csak kis mértékben feddhetők a rossz helyesírásuk miatt. Van olyan, aki tényleg dislexiás és olyan is, aki degeneratív agyi folyamatok miatt vét a helyesírás szabályai ellen.
Én ugyan toleráns vagyok, de egy fiatal, egészséges agyban eluralkodó káosz ellen igenis lehet tenni, akármilyen iskolába járt az illető. "Soknevű Dávidtól" elnézést kérek, hisz biztosan megsértettem, de ezt a poént nem lehetett kihagyni. Egyébként egyetértek Warson barátommal, hogy egy kis olvasás akár magyar, akár egyéb nyelven nem árt senkinek, még akkor sem, ha már jó a helyesírása.
A fizika tanulmányozása pedig alapfeltétel ahhoz, hogy valaki értelmes dolgot tudjon mondani (pl. az időutazásról). A legmegdöbbentőbb hablatyolás azonban nem Dávidtól származik, hanem Dr.Michio Kaku, világszerte elismert fizika-tudóstól. Neki nem bocsátok meg, ha hülyeségeket mond (csak azért, hogy "érdekeset" mondjon).

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni