Sajnáljuk, de ezt a témát most zárták le, további hozzászólásokat nem fogad.
Címkék: időutazás
Érdekes a kezdeti ódzkodásból azért értés szokott lenni mindig így van a sokadiknál észre sem veszed olvasd hangosan akkor minden jó. Féreg járat nem fontos csak a szavak sorrendisége hogyan tudj utazni a lényegtelen ha nem etikett szerint írtad a szavaidat. A gondolat szabadsága az írás azt hogy nem érted sebaj nem azért van hogy értésben legyél rá mondtam a dolgaimat érdekel akkor fogd vidd haza azt dobd a kukába (hisz ott a helye)?Nagyon sokan megsértődnek az oldalakon, amikor megpróbálják figyelmeztetni, arra, hogy a gondolatait rendezett formában adja közre, mert mások számára az nem teljesen érthető. A fene sem akarja a másik gondolatát cenzúrázni vagy ne adj isten megváltoztatni. Nem várja el senki, hogy irodalmi igényű nyelvezettel írja le mindenki a gondolatait, csak azt, hogy az alapvető nyelvtani szabályokat betartva, legyen kifejtve a mondanivaló, mert enélkül értelmezhetetlen maga a gondolat is amit elvileg az illető meg szeretne osztani a társasággal. A meg nem értett mondat, nem ad lehetőséget a vitára sem, akkor meg teljesen felesleges leírni, hiszen nem lesz aki szembe tudjon szállni vele. Szeretek új hozzászólásokat olvasni, mert más látásmód szerint értelmezi a világot, a témakört, mint én. Ezekkel van amikor egyetértek, van amikor nem, de, ha meg sem értem, az azt jelenti, hogy vagy én nem vagyok elég fogékony, vagy értelmezhetetlen a mondandó.
Tartsuk be azt a néhány nagyon fontos szabályt, ami a magyar nyelvben kötelező és zárjuk le a vitát ebben a témában, ami arról szól, hogy kellenek- e a nyelvtanban ezek az alapvető megkötések.
A tudást mondtam kell érted tiéd bizonyos részleteket tudatosan nem mondok el minek dolgozzon meg mindenki a magáéért. Érdekes minden gondolati termék amiben élünk bármit teszünk GONDOLAT anyagi formái. A tudomány az egy dolog az emberi gondolat az meg a másik tudomány ha akarod ha nem működik. A 3dimenziós tér érzékeléséről is beszélhetek mert szükséges hogy tudj utazni mennyi 3d teret ismertek irdatlan mennyiség van és mindegyiknek más a jele amit geometriában jelben le tudsz írni vagy rajzolni? Akkor jöhet a 4dimenzió de csak akkor ha tudsz 3d gondolkodni (ja és a horizontális kör pálya mentén tudsz érzékelni a teret és a vertikális kör pálya mentén is megtudod ezt tenni (feltételezésem szerint van még egy tudom hogyan kell be bizonyítanom nincs időm rá). A horizontális körpálya ha tudod miről beszélek tudsz érzékelni azt amire nincs rálátásod a tér élővé válik részedre a valóságban is pont úgy fog kinézni ( egy épület elejét nézed e látásmódban tudod a hátsó részét nézni vagyis körbe járod elmédben). A térről beszélek amit ISMERSZ DE ÍGY IS? A 4dimenzió olyan képen nyílhat meg számodra amire gondolatod sincs elébb tanulnod kell dimenziós látás módokat 1-2-3d azt jöhet a 4d de nem elébb? Az utazáskor nem az időben utazol mert az felett állsz gyakorolj és mindezeket megélheted. Kétkedés a kenyered itt nem laksz jól tényekről beszélek neked ismeretlen az jó! Érdekes a regényekben megírták azt kész tény de ha te teszed mese, mese, mese, de nem nekem?Azért nem szabad elfelejteni, hogy sokan szerb-horvát, román vagy szlovák iskolában tanultak írni és bár magyarnak vallják magukat, csak kis mértékben feddhetők a rossz helyesírásuk miatt. Van olyan, aki tényleg dislexiás és olyan is, aki degeneratív agyi folyamatok miatt vét a helyesírás szabályai ellen.
Én ugyan toleráns vagyok, de egy fiatal, egészséges agyban eluralkodó káosz ellen igenis lehet tenni, akármilyen iskolába járt az illető. "Soknevű Dávidtól" elnézést kérek, hisz biztosan megsértettem, de ezt a poént nem lehetett kihagyni. Egyébként egyetértek Warson barátommal, hogy egy kis olvasás akár magyar, akár egyéb nyelven nem árt senkinek, még akkor sem, ha már jó a helyesírása. A fizika tanulmányozása pedig alapfeltétel ahhoz, hogy valaki értelmes dolgot tudjon mondani (pl. az időutazásról). A legmegdöbbentőbb hablatyolás azonban nem Dávidtól származik, hanem Dr.Michio Kaku, világszerte elismert fizika-tudóstól. Neki nem bocsátok meg, ha hülyeségeket mond (csak azért, hogy "érdekeset" mondjon).
Vita nincs és nem is volt csak értés van részedről ha van vessző érted ha nincs nem érted (ja gondolatban és hangban nem teszek vesszőt akkor az írásban minek)?Csatlakozom az előttem szólóhoz és részemről azt az értelmetlen vitát a magam részéről le is zárom, értelmetlen dolgokról nem óhajtok vitázni. A nyelv és a szabályai nem vitatéma, hanem tények, amiket, ha tetszik, ha nem el kell fogadnunk!!
WhySage mondta:Vita nincs és nem is volt csak értés van részedről ha van vessző érted ha nincs nem érted (ja gondolatban és hangban nem teszek vesszőt akkor az írásban minek)?Csatlakozom az előttem szólóhoz és részemről azt az értelmetlen vitát a magam részéről le is zárom, értelmetlen dolgokról nem óhajtok vitázni. A nyelv és a szabályai nem vitatéma, hanem tények, amiket, ha tetszik, ha nem el kell fogadnunk!!
Szabály a KRESZ-BEN van, a szavakat úgy írom olyan sorrendben, ahogy akarom, ha helyesen vannak írva erre nincs szabály, a társadalmi kötelezettség mindenki egyformán ír akkor neked is, úgy kell na ez DUMA szabadon írhatom, a szavaimat úgy ahogy akarom erre nincs külön szabály, és pont egy nyelvész mondta ezeket a szavakat, én csak másolom.Te ... nem bírod felfogni, hogy a szabályokat nem viccből találták ki????
angyal andras mondta:WhySage mondta:Vita nincs és nem is volt csak értés van részedről ha van vessző érted ha nincs nem érted (ja gondolatban és hangban nem teszek vesszőt akkor az írásban minek)?Csatlakozom az előttem szólóhoz és részemről azt az értelmetlen vitát a magam részéről le is zárom, értelmetlen dolgokról nem óhajtok vitázni. A nyelv és a szabályai nem vitatéma, hanem tények, amiket, ha tetszik, ha nem el kell fogadnunk!!
Az idő nélküli utazásról beszélek féregjáratban téve meg, nem ide való téma értésben vagyok? Ja csak regények által kitalált cselekményekről szabad beszélni, a valóságról azt nem mert az offolás? Ha nem értitek az utazást, ez attól még utazás mindenről beszéltek csak pont nem a témáról, szabályról mikor az utcza túl oldalán ott a járda?Uraim! Az OFFolást be lehet fejezni! Jelen fórum témája az időutazás. Akinek ezzel kapcsolatban van hozzáfűznivalója az írjon, akinek nincs az pedig kímélje meg a többieket ha lehet. Aki pedig önhatalmúlag nem érthető módon adja elő a mondanivalóját, az nem csak a fórum olvasóit veszi semmibe hanem magát a nyelvet is amelyen beszél (ír).
Üdvözöl a(z)
InterGalaktika
Regisztrálj
vagy Jelentkezz be
Március 21, 2010 10am-tól 4pm-ig – Sugár üzletközpont, Bowling pálya különterme
Március 30, 2010 7pm-tól 8pm-ig – ABC
© 2010 Létrehozta a Ningen: Galaktika Magazin Hozzon létre Ning hálózatot!
Bannerek | Probléma bejelentő | Adatvédelem | Használati feltételek