Sajnáljuk, de ezt a témát most zárták le, további hozzászólásokat nem fogad.
Címkék:
Kedvesen szemedbe nézekNah...ez még jónak is mondható..csak elveszik a hangsúly és minden egybefolyik...de már legalább értehtő....
Te Admirális, Troppauer Hümér szerintem bőven felfér a dobogóra, holtversenyben Dagályos Morrogh-gal. :o)
Mike Thrawn mondta:Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, »csalódottan értesült« a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztül szökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet ezekhez képest enyhe!
kádár zsolt mondta:András, rájöttem Te egy vogon vagy.
Ez már mindent megmagyaráz... Mikor jöttök lerombolni a Földet? Hehe "Ó, pirsönő morgolosta
Vizelevényeid mint a
többözös rejtjeméh hátán a szederjes gennyekély.
Huss, fohászom száll feléd
kedvelátos zümmögényem!
Abroncskodón körbesarj suhogó pettyeleveddel,
mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
pacagánycsökömmel, meglásd! "
––Prostatikus Vogon Jeltz, Vogon Tisztviselő
(Ha már wikipédiázunk :) )
iNevezz tudatlannak de most nem jutt eszembe ki az. Így hirtelen. :) Meleg van.....
Kovács Andrea mondta:Te Admirális, Troppauer Hümér szerintem bőven felfér a dobogóra, holtversenyben Dagályos Morrogh-gal. :o)
Mike Thrawn mondta:Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, »csalódottan értesült« a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztül szökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet ezekhez képest enyhe!
kádár zsolt mondta:András, rájöttem Te egy vogon vagy.
Ez már mindent megmagyaráz... Mikor jöttök lerombolni a Földet? Hehe "Ó, pirsönő morgolosta
Vizelevényeid mint a
többözös rejtjeméh hátán a szederjes gennyekély.
Huss, fohászom száll feléd
kedvelátos zümmögényem!
Abroncskodón körbesarj suhogó pettyeleveddel,
mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
pacagánycsökömmel, meglásd! "
––Prostatikus Vogon Jeltz, Vogon Tisztviselő
(Ha már wikipédiázunk :) )
De jó neked :D
Nem nekem még nem volt semmi meg Jenőbácsitól. de majd meg teszem az első lépéseket.
Fehér Folt Rejtő regényéről el ne feledkezzetek?Helyes, nagyon helyes. Szerintem nem fogod megbánni.
Troppauer Hümér nem az egyetlen telitalálat karakter Rejtőtől, nagy kedvencem még Vanek úr, a titkárok gyöngye, az elképesztő helyesírással levelező Török Szultán, na és Első Fülig James a Boldogság szigetek (ál)uralkodója, civilben matróz, a Honolulu Star- on fűtő és pincér egyszerre, ópiummal álomkórt szimulál az utasok közt etc... :D ( a pocsék, de annál szórakoztatóbb helyesírás tekintetében egyébként Jimmy felveszi a versenyt Török Szultánnal ). De sorolhatnám reggelig. Ugorj bele, és ítéld meg magad.
Amit egyébként imádok Rejtő "ponyváiban", hogy nála a legelvetemültebb alvilági figura is úriember, az úriemberekről pedig rendre kiderül, hogy címeres gazemberek. :)
Mike Thrawn mondta:Nem nekem még nem volt semmi meg Jenőbácsitól. de majd meg teszem az első lépéseket.
Rejtő Jenő Előretolt helyőrségének bumfordi költőóriása, ki Holnap vonul az ezred, hahó, Én egy virág vagyok etc... verseivel kergeti őrületbe a légiósokat. :o) Egyébként úgy tudom Parti Nagy Lajos tényleg megírta Hümér verseit. Imádom Hümért, még a verseit is meghallgatnám, csak hogy lássam, amint elmélyülten tekergeti a haját miközben felolvas :o)
És tudod az okát is, mondom: használja a Word szövegszerkesztésben a vesszőket, amiket a program ajánl. Tudatos volt és-sel kezdeni a mondatott, mert nem szabad szerintetek. Ha helyesírásban vagyok, akkor ott nincs helye helytelennek, mert eleve helyesen teszem az írásomat. Szerintetek akkor csak egy lehetőségem van a HELYTELEN ÍRÁS, igen ebben lennék? Mennyiszer el volt ez játszva és akkor is nem volt értésük se rá, mert a szavak, szavak és mondatott, alkotnak és ott vég számotokra! A Vessző ha-T-ALMA!!Nem tudom, figyelitek-e, de Angyal András kis gyakorlással egyre érthetőbben közli a gondolatait...
Üdvözöl a(z)
InterGalaktika
Regisztrálj
vagy Jelentkezz be
Március 21, 2010 10am-tól 4pm-ig – Sugár üzletközpont, Bowling pálya különterme
Március 30, 2010 7pm-tól 8pm-ig – ABC
© 2010 Létrehozta a Ningen: Galaktika Magazin Hozzon létre Ning hálózatot!
Bannerek | Probléma bejelentő | Adatvédelem | Használati feltételek