InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

Ezt kár volt Feri, ez csak rontja a nimbuszodat.

Válasz erre

Bevallom fiúk, most majdnem körbeszaladt a vigyor a búrámon, ahogy a véleményeteket olvastam. Csupán annyit szeretnék félénken vakarózva hozzátenni, szemérmes pirongással ifjonti szertelenségem miatt, hogy fogalmam sem volt, miféle újság a Bors. Azt hittem, valami borsod-megyei napilap vagy hetilap. :-) Becsszóra! Szóval jól borsot törtek az orrom alá!

Amúgy az újságíró nagyon kedves volt és elég sok választ írtam a kérdéseire, amiből kb. 10 ilyen hosszú, frankó cikket kanyaríthatott volna az újságjába, ha akar. Mentségére legyen mondva a szerzőnek, hogy nem gúnyolt ki és nem közvetlenül csinált belőlem bolondot, csak úgymond áttételesen. De sebaj. Ahogy a marketingesek istene mondaná: a negatív reklám is reklám!

Próbáltam beregisztrálni a Bors online-hoz, hogy válaszoljak a szerény személyemet ért fajsúlyos anyázásokra, de a rendszer gondosan visszadobott, így nem védhetem meg se a mundérom, se a szikrázó lángelmém hamuba hűlt maradványait. No nem baj. Legalább az újságot olvasó lányok kéjesen legeltethetik szemüket a fotómon, ami nem olyan rossz (némiképp elfogult véleményem szerint).

A nimbuszomat (aura kumulusz a kobakusz tájánusz) meg nem lehet megtépázni ilyen apróságokkal. Szellemem örökké fog ragyogni az intergalaktika oldalain! Veletek leszek a szerver végezetéig! Ámen.

Válasz erre

Bulvárújságírók tollától ments meg Uram minket! :D

Válasz erre

Szóráth Csaba mondta:
Bulvárújságírók tollától ments meg Uram minket! :D

Ámen...

Válasz erre

Érdekes, de nem példa nélküli az utóélete az Avatárnak. Mostanra egész szépen sikerült összeszedniük az irigykedőknek, hogy honnan, milyen más művekből lopott ötleteket James Cameron. Részletek itt olvashatók:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/03/11/kinai_sci-fibo...
Nekem speciel ez a kép minden másnál többet mondott:

Válasz erre

OFF

Tanulj már meg rendesen olvasni és írni kicsi Vándor mielőtt nekiállsz minden hülyeséget idekeverni...
Összesen három mondatból ezt az egyet: "Mostanra egész szépen sikerült összeszedniük az irigykedőknek, hogy honnan, milyen más művekből lopott ötleteket James Cameron." nem sikerült maradéktalanul felfognod úgy tűnik. Ha meg személyes problémád van valakivel (mert olybá tűnik Ferenc sok minden miatt áll rosszul nálad) azt ne itt intézd el, rendben? Ja, és hagyd már ezt a kénszeres magázódást, egyrészt senki más nem magázódik az IG-n senkivel, másrészt nagyon rosszul áll ez a stílus.
Elköszönésképp pedig idéznék, aztán lehet kutatni honnan van:
"Sose szomjazz!"

ON

Válasz erre

Vándornak:

1. Nem kutakodtam, a kérdéses cikk egyszerűen ott volt, én meg belinkeltem, hogy aki esetleg nem látta-olvasta, de később érdekelni fogja, elolvashassa.

2. Ez a "megrontsa a fórumot" úgy hangzik, mintha ez a fórum egy kiskorú szűz lány lenne, akinek minden testnyílásába beleerőszakoltam a hímtagomat egy csöndes nyári éjszakán, és közben élvezettel hallgattam rémült sikolyait. Ne haragudj, de ki kell, hogy röhögjelek. Fikázni pedig a zsepimbe szoktam, mert volt gyerekszobám, még ha nem is túl nagy. Szóval te is beismered, hogy szerencsétlen az Avatár? Hm... Ha te is leszólod, akkor miért zavar az, ha mások megteszik észrevételeiket? Amúgy mintha írtam volna valahol, hogy tetszett a film és soha eszembe sem jutott leszólni. Ezt biztosan nem olvastad...

3. Való igaz, mindenkit mindenért be lehet és kell is perelni! Mert ha ezt nem tesszük meg, ugyan mi lesz azzal a sok jogásszal, ügyvéddel meg bulvár sajtóssal, akik majd jól megélnek belőle? Pusztán szolidaritásból kötelező legyen mindenkinek mindenkit, mindenért beperelni! El is kezdem mindjárt veled! Készülj, mert a futár már viszi az idézést a lakásodra...! :-)))) Beperellek azért, mert te is ember vagy és magyarul beszélsz! Csak loptad a tested és a nyelvet is másoktól! :-)))

4. Abszolút nem szenvedek írói válságban. Épp most készül a következő regényemhez a borító, 1-2 hét múlva fog megjelenni, majd csinálok neki reklámot az intergalaktikán, aztán had csámcsogjatok csak rajta gyerekek! Amúgy annyi regényem van vázlat szinten a fiókban, arra várva, hogy legyen időm megírni, hogy a következő 100 évben lesz mit csinálnom. Legutóbb már azzal próbálkoztam, hogy néhányat lepasszolok olyan íróknak, akiket ismerek, tudom, hogy értik a dolgukat, de nincs jó ötletük (bevallottan). Egyelőre senki nem vette a lapot. Kár. Mert jó ötleteim vannak.

5. Hogy mennyit tudok a filmrendezésről, azt te nem is sejted, kedves Vándorló agysejtű kritikusom! De csak azért, mert még nem készült el az első filmem, technikai okokból. Leghamarább őszre lesz kész amúgy, most úgy látom és egy tudományos dokumentum film lesz a Naprendszerről. Majd a jutúbon megnézhetitek.

6. Kedves Vándor! Egy-két-három-sok-végtelen jótanács: Ha minden hozzászólásomat ennyire félreérted és merő rosszindulatból leszólod, akkor sürgősen fordulj lelki tanácsadóhoz és csüccsenj le meditálni. Csillapodjál, ez itt nem a parlament, hogy egymás torkának ugorjunk, lehazaárulózva egymást. Túl komolyan veszed magadat. Nem érzed, milyen gáz ez?

7. Örülök neki, hogy ilyen szorgalmasan olvasod mindazt, amit leírok. Ezért kapsz egy pirospontot. Az, hogy szerinted hülyeség, más tészta. Talán csak túl magas neked és nincs elég tudásod, hogy helyesen ítéld meg szavaimat. De majd fog ez változni. Én türelmes vagyok.

Válasz erre

Az Avatár példátlan népszerűségét jelzi az is, hogy bár rég lement már a mozikban, még mindig tele van vele a sajtó. De nem azért, mert uborkaszezon van vagy akad a tű a médialejátszón, hanem mert olyan hatással volt mindenkire, hogy az emberek nem tudják túltenni magukat az élményen.
Íme egy példa:
http://velvet.hu/celeb/2010/03/13/liptai_claudia_vagy_gaspar_gyozo_...
Igazán jópofák. Fogadni mernék, hogy rövidesen a farsangi és egyéb bulik állandó kelléke lesz a navi jelmez és álarc, meg arckifestő készlet. Nagy biznisz lesz!

Válasz erre

Kedves Vándor!

ad 1. Már szóltak neked mások, hogy ez elméletileg gyakorlatilag egy baráti társaság és emiatt senki
sem önöz senkit. Erről te következetesen megfelejtkezel, ami nagyon zavaró tud lenni.

ad 2. Nem állnak jól a szóviccek szóvicc próbálkozások, szóval szerintem mellőzd őket. Szerintem.

ad 3. Úgy csinálsz, mint egy óvodás, akinek elvették a kedvenc játékát és most próbálja csúnyának hangzó szavakkal visszaszerezni azt. Szánalmas. Jobban tennéd ha csak a saját véleményed esztétikus, pontos és adekvát kifejezésének minél ügyesebb megfogalmazásával próbálkoznál.

Mindezeket barátilag mondom, tehát megkérlek rá, hogy ne sértődj meg ezeken és ne írj rögtön meggondolatlan és megválogatatlan szitkokat, amiket hozzám szeretnél vágni, hanem gondold végig, légyszíves.

Éééés, hogy valamit hozzászóljak a témához is, (mert ez a célja egy hozzászólásnak) sajnos a Oscar díjak száma nem arról árulkodik, hogy ez lenne az idén a legjobb film... mármint elég sok szempont szerint.

Válasz erre

Vándor - maga - nagyon jól látja a dolgokat. (csak azért magázlak, mert ön nem akarsz tegezni)

Tényleg szép nagy, jól fejlett egóm van. Sok munkám volt vele, mire ekkorára növesztettem. Mások izmot növesztenek, én a tudatosságom növelem. Viszont bevallom őszintén, még sosem sikerült belekóstolnom semmilyen fűbe, pedig egy időben fűnyíró emberként is dolgoztam nyaranta zsebpénzért.
A mariskára, mint tudatmódosítóra egyébként azért van szüksége sokaknak, mert nem ismerik azokat a jól bevált tudatmódosító technikákat (tornagyakorlatokat, meditációs gyakorlatokat, mágikus eljárásokat), amik révén másfajta tudatállapotokat is megtapasztalhatnának, de igényük azért van rá. Nekem ezzel sose volt gondom, így nem kell semmilyen adalékanyagot szednem ahhoz, hogy szellemeket lássak vagy beszéljek velük, sőt az Életfán is fel tudok menni a szabvány sámán technikával egészen a csúcsig, a Nagyfőnökig, ha szükséges. Ezeket a dolgokat nem véletlenül szoktam beírogatni a fórumokba. Így szeretném finoman jelezni a "sci" és a "fi" iránt fogékony elmék számára, hogy a világ tényleg több annál, mint aminek látszik, ezt nem csak úgy mondják egyesek. A képességeimnél fogva kicsit másként látom a világot, mint a többi szemlélő, és szeretném hozzáadni az összképhez az általam látottakat, hogy ezzel is gazdagítsam ezt a köztudatot. És bízom benne, hogy javatokra-javunkra fog válni az eszme - csere.

A kritika nem jelent leszólást. Látod, hogy téged sem szóllak le, csak megkritizálom a kritikámat érintő kritikádat, amit nyilván alaposan meg fogsz kritizálni, stb. stb. Mint a teniszben. Adogatunk.

Mindig azt szoktam mondani, hogy egyetlen szavamat sem kell elhinni. Nem vagyok térítő vagy ilyesmi. Csak elmondom legjobb tudásom szerint, szerintem mi hogy van, és annyi. Aki nem hiszi, járjon utána. Én is utána járok az engem érdeklő dolgoknak, mert nem vagyok hívő alkat.

A viccelődéseim és beszólásaim meg azt a célt szolgálják, hogy jelezzem: nem kell túl komolyan venni a dolgokat. Ahogy túl komolytalanul sem. De ha téged ez annyira zavar, akkor ezentúl egyetlen jópofa megjegyzést sem fogok tenni neked és olyan durci leszek veled, mint ez az emotikon: :-/

Yorknak:

Éééés, hogy valamit hozzászóljak a témához is, (mert ez a célja egy hozzászólásnak) sajnos a Oscar díjak száma nem arról árulkodik, hogy ez lenne az idén a legjobb film... mármint elég sok szempont szerint.

Hát igen, ez nagyon igaz. Amúgy például csuda jót mulattam Sandra Bullock idei teljesítményén. Most, hogy egyszerre megkapta a legjobb és a legrosszabb színésznőnek kijáró díjakat, legalább elmondhatja magáról, hogy széles a repertoárja. Nincs is ennél nagyobb elismerés, mint a legjobbnak és a legrosszabbnak lenni egyszerre a választott szakmában. :-)

Válasz erre

Még nem láttam a Bombák földjént, de annyira nem is hiányzik. Ha ilyet akarok látni, megnézem a híradót.

Az erőszakkal az a baj, hogy csak kétféleképp lehet kezelni. Az egyik, ha válaszolsz rá, vagyis felveszed a kesztyűt. Az erőszakra újabb erőszak a válasz és pofonzivatarnak sosincs vége, csak a fogak hullanak kopogva a kocsma padlójára (a protkó gyártók nagy örömére). Mert ami ellen harcolsz, azt erősíted - azáltal, hogy védekezésre és ellentámadásra kényszeríted.
A másik, hogyha elfordulsz tőle és elfutsz, vagyis nem vállalod a harcot. Ennek egyik hasznos formája a kiközösítés. Kollektív szinten ezt hívjuk embargónak meg karanténnak, amivel kizárjuk a csapatból a rosszfiúkat és nem engedjük vissza őket. Egyénileg kiközösítés az is, ha nem állunk egymással szóba vagy elköltözünk. A menekülés hátránya viszont az, hogy ezzel lehetőséget adunk a rosszaknak arra, hogy önálló világot alapítsanak és tartsanak fent maguknak, vagyis legitimmé tesszük, megengedjük a rossz fennmaradását.
Mindkét eljárásnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt, tuti recept épp ezért nincs a felmerülő konfliktusok kezelésére. Ezek az élet legfontosabb alapproblémái: harc vagy menekülés? Melyik a jobb: hősi halottá válni vagy földönfutó gyáva nyúllá? A nyúl fő félelme az, hogy utolérik, az oroszláné az, hogy legyőzik. Ha a katonai megoldás a harc, a politikai rendezés a menekülés. Erre a témára majd egyszer lehetne külön fórumot indítani, úgyhogy nem is részletezem tovább.

Válasz erre

Fehér ember elment vert sereggel, a Navik földjéről, de vissza jött és hozta az atombombát, és megindult a termelése az ásványnak szabadon (nekem olyan ez a film mint amit az Indiánokkal tettek egész Amerikában). Navik tudatban egyesülve élnének mint a földön az emberek, már messziről tudnának védekezni bármi ellen.

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni