InterGalaktika

Válaszok ebben a témában

Feri maga két dologban nem szenved hiányt bocs háromban egóban,fűben na persze nem olyanban ami mindenhol nő (csak azért hogy férre ne ércse) hanem olyan mariska félében na meg persze humorban. Bocs még valami önnek rövidtávu memória zavara is van. Csak azért mondom mert hogy ön nem szolta le az AVATART maga volt az aki legjobban kritizálta. Hagy idézzek pár sort:

A sztori viszont elcsépelt közhely: klasszikus indiánfilm megindító jelenetekkel és nagy csatával. A bennszülöttek megvédik a földjüket a gonosz és kapzsi imperialista hódítókkal szemben és hazazavarják őket. Ha a tálibok megnézik majd a filmet a barlangjaik mélyén, biztos ejtenek néhány könnycseppet a meghalt navikért és bőszen rázzák a kalasnyikovjaikat az amcsi UAV-k felé. Kár, hogy a valóságban nem így zajlanak a dolgok. Az életben általában a jobb fegyverzetű hódítók győznek, a vadembereket meg kiirtják.

Csak néhány olyan pillanat volt, amikor észrevettem, hogy ez bizony rajzolva van, nem "valóságos". Főleg a navik bőrén és az ujjaiknál tűnt fel a dolog. Gondolom, most hogy kifejlesztették ezt a számítógépes rajzolási technikát, és van hozzá egy felkészült csapat, a hálivúdi stúdió ontani fogja a hasonlóan felturbózott, hiperlátványos filmeket, viszonylag olcsón.

Amúgy a filmben a szokásos filmes bakik szerepeltek. Íme a legfontosabbak:
1. A Pandora hold és a többi hold túl közel kering a gázóriáshoz. Ilyen távolságból, ahonnan ekkorának látszik a gázbolygó az égen, simán lezuhanna a hold a felszínére. Aki nem hiszi, számoljon utána. Még a Jupiterhez legközelebb keringő Metis és Adrastea felszínéről is kb. fele ekkorának ha látszik a Jupiter az égen.
2. Ha a Pandora egy gázóriás körül kering, akkor nagy valószínűséggel időnként elhalad mögötte és takarásba kerül a központi csillag, aminek a nevét elfelejtették a filmben megemlíteni, de állítólag az Alfa Centauri volt? Namost a sztori több hónap eseményeit mutatta be, de nem volt közben ilyesmi, hogy Napfogyatkozás, csak a szokásos hosszú éjszakák a forgás miatt.
3. Elfelejtették az okos filmesek elmagyarázni, mire való az a baromi drága, lebegő ásvány, amiért jelentős katonai erőt kell állomásoztatni azon a holdon, hogy mindenáron megszerezzék a cuccot. Gondolom a lebegő tulajdonsága vagy más spéci képessége lehet olyan fontos. Ez esetben az is lehet, hogy a levegőben lebegő sziklahegyek is abból voltak? De akkor miért egy fát kellett kidönteni a bányagépek kedvéért, miért nem a lebegő sziklákat bányászták vagy vontatták el már eleve? Sok idegesítő kérdés, válasz meg nulla. A látvány mindent visz, a nép meg ne gondolkodjon a mese tanulságain, mert még beindulnak és vérszemet kapva kiverik a háború fenntartó csapatokat a szomszédjukból.
4. Csak egy nagyon idióta bennszülött csapat esik neki nyilakkal a harci helikoptereknek. Nem igaz, hogy senkinek nem jutott eszébe kőzáport zúdítani rájuk fentről? A sárkánylovas roham tök fölösleges volt. Elég ha egy öklömnyi kavics (amiből minden lovas vihetne magával 8-10-et simán) beleesik a rotorba és szétbassza a propellereket, máris lebucskázik az egész ócskavasrakás a picsába.
5. A navik nagyon szépek voltak és feltűnően egészségesek. A valóságban egy ilyen technikailag fejletlen népnél természetesnek kéne lennie a sérült egyedeknek egy ennyire veszélyes bolygón. Nem láttunk öregeket, fogyatékosokat, kövéreket, nyomorékokat, fél szeműt, sebhelyes bőrűt, ráadásul a nemi szerveket is elszégyenlősködték Kemeronék, ahogy a szexjelenetet is (vagy az csak a DVD-n lesz rajta az extrák közt?). De ez gondolom rajtam kívül senkinek nem fog feltűnni. Csak én vagyok ilyen szőrös szívűen realista.

-na tán ennyi elég is. Persze tudom hogy ön hatalmas tapasztalattal rendelkezik filmrendezés terén. Tehát nem is értem eddig mért nem rendezett egyett sem. Talán nem volt idelye rá? Ja tudom igen nem volt. De a könyvek abból milliószám van a világon amit ön írt. Ó vagy annak csak állítólagos vázlatai hevernek a fiókban. Ja igen ez is így van. Várjunk csak hisz technikai okok miatt a filme csúszik. Akkor maga még is csak egy elveszett tehetség. A filmrendezés új csillaga aki már is megy Amerikába egyeztetni a legjobb rendezőkkel meg technikai emberekkel. Hogy megbeszéljék a világpremier időpontját. És csak úgy dölni fog a pénz mert olyan sikeres leszz a filme.-mondom fű,egó,humorérzék.

De esküszöm ha kijön egy könyve vagy filme én leszek a legnagyobb rajongója. Még ha az valami elmebeteg dologról is szól.

Az utolsó hozzászólásodhoz csak annyit hogy kár hogy ilyen pedofil dolgok jutnak az eszedbe ilyenek hogy már megbocsáss orba szájba dugnám egy ilyen szórol hogy megrontsa. Dehát nem hibásztathatlak hiszen neked szerintem a gyerekszobád valami gumiszoba lehetett vagy valami ilyesmi. Na meg az ilyen cikkek azok csak úgy jönnek belebotlunk. Azt teccik tudni keresni kell mert csak úgy nem találunk. Én is szoktam keresgetni dolgokat de valahogy akkor sem akadtam rá ilyen ocsmány cikkre amikor rákerestem az AVATAR-ra. Hát látja megint ugyan ott kötöttünk ki.
Na meg az írói válság amikor én ezt leírtam nem csak magára célloztam de ez ki is derült ha ön figyelmesen olvasott.
(Ennyi erőböl én is beperelem magát mert mert miért is hát ez az ez egy fórum és szerencsére nem tudunk egymás torkának esni ahogy azt maga gondolja. Ezek szavak és igazából én se magát maga sem ismer engem csak abból hogy mi a véleményünk. És csak úgy ne perelgessünk senkit mert hogy néznénk ki akkor.) Még valami nem tudom mért kell ahoz gyerekszoba hogy zsepibe fikázzon mi lett volna ha nincs gyerekszobája. Atya ég belese merek gondolni. Ja én nem étettem félre semmit amit leírt és egyáltalán nem vagyok rossz indulatú de ha ismerne tudná. Egy utolsó dolog a maga agysejtjei nem vándorolnak már csak úgy kérdezem mert na látya az tényleg gáz. Plusz én még életemben nem szoltam le az AVATART mint maga és a szerencsétlent sem leszólásnak szántam kár hogy maga így gondolkozik.

Válasz erre

Kedves Vándor!

ad 1. Már szóltak neked mások, hogy ez elméletileg gyakorlatilag egy baráti társaság és emiatt senki
sem önöz senkit. Erről te következetesen megfelejtkezel, ami nagyon zavaró tud lenni.

ad 2. Nem állnak jól a szóviccek szóvicc próbálkozások, szóval szerintem mellőzd őket. Szerintem.

ad 3. Úgy csinálsz, mint egy óvodás, akinek elvették a kedvenc játékát és most próbálja csúnyának hangzó szavakkal visszaszerezni azt. Szánalmas. Jobban tennéd ha csak a saját véleményed esztétikus, pontos és adekvát kifejezésének minél ügyesebb megfogalmazásával próbálkoznál.

Mindezeket barátilag mondom, tehát megkérlek rá, hogy ne sértődj meg ezeken és ne írj rögtön meggondolatlan és megválogatatlan szitkokat, amiket hozzám szeretnél vágni, hanem gondold végig, légyszíves.

Éééés, hogy valamit hozzászóljak a témához is, (mert ez a célja egy hozzászólásnak) sajnos a Oscar díjak száma nem arról árulkodik, hogy ez lenne az idén a legjobb film... mármint elég sok szempont szerint.

Válasz erre

Vándor - maga - nagyon jól látja a dolgokat. (csak azért magázlak, mert ön nem akarsz tegezni)

Tényleg szép nagy, jól fejlett egóm van. Sok munkám volt vele, mire ekkorára növesztettem. Mások izmot növesztenek, én a tudatosságom növelem. Viszont bevallom őszintén, még sosem sikerült belekóstolnom semmilyen fűbe, pedig egy időben fűnyíró emberként is dolgoztam nyaranta zsebpénzért.
A mariskára, mint tudatmódosítóra egyébként azért van szüksége sokaknak, mert nem ismerik azokat a jól bevált tudatmódosító technikákat (tornagyakorlatokat, meditációs gyakorlatokat, mágikus eljárásokat), amik révén másfajta tudatállapotokat is megtapasztalhatnának, de igényük azért van rá. Nekem ezzel sose volt gondom, így nem kell semmilyen adalékanyagot szednem ahhoz, hogy szellemeket lássak vagy beszéljek velük, sőt az Életfán is fel tudok menni a szabvány sámán technikával egészen a csúcsig, a Nagyfőnökig, ha szükséges. Ezeket a dolgokat nem véletlenül szoktam beírogatni a fórumokba. Így szeretném finoman jelezni a "sci" és a "fi" iránt fogékony elmék számára, hogy a világ tényleg több annál, mint aminek látszik, ezt nem csak úgy mondják egyesek. A képességeimnél fogva kicsit másként látom a világot, mint a többi szemlélő, és szeretném hozzáadni az összképhez az általam látottakat, hogy ezzel is gazdagítsam ezt a köztudatot. És bízom benne, hogy javatokra-javunkra fog válni az eszme - csere.

A kritika nem jelent leszólást. Látod, hogy téged sem szóllak le, csak megkritizálom a kritikámat érintő kritikádat, amit nyilván alaposan meg fogsz kritizálni, stb. stb. Mint a teniszben. Adogatunk.

Mindig azt szoktam mondani, hogy egyetlen szavamat sem kell elhinni. Nem vagyok térítő vagy ilyesmi. Csak elmondom legjobb tudásom szerint, szerintem mi hogy van, és annyi. Aki nem hiszi, járjon utána. Én is utána járok az engem érdeklő dolgoknak, mert nem vagyok hívő alkat.

A viccelődéseim és beszólásaim meg azt a célt szolgálják, hogy jelezzem: nem kell túl komolyan venni a dolgokat. Ahogy túl komolytalanul sem. De ha téged ez annyira zavar, akkor ezentúl egyetlen jópofa megjegyzést sem fogok tenni neked és olyan durci leszek veled, mint ez az emotikon: :-/

Yorknak:

Éééés, hogy valamit hozzászóljak a témához is, (mert ez a célja egy hozzászólásnak) sajnos a Oscar díjak száma nem arról árulkodik, hogy ez lenne az idén a legjobb film... mármint elég sok szempont szerint.

Hát igen, ez nagyon igaz. Amúgy például csuda jót mulattam Sandra Bullock idei teljesítményén. Most, hogy egyszerre megkapta a legjobb és a legrosszabb színésznőnek kijáró díjakat, legalább elmondhatja magáról, hogy széles a repertoárja. Nincs is ennél nagyobb elismerés, mint a legjobbnak és a legrosszabbnak lenni egyszerre a választott szakmában. :-)

Válasz erre

Ezuttal sajnálatukért esedezem hogy nem tegeztem le önöket vagyis titeket. De engem ha teccik ha nem arra neveltek hogy idősebb embreket nem illik tegezni még akkor sem ha barátként tekintünk egymásra. De leketek rajta tegeződjünk!

Kedves York Ketchikan (Nem sérődtem meg és nem is írtam csúnya szavakat)

Dudod kedves York Ketchikan sajnálom hogy zavarba hoztalak nem ált szándékomban. Bocsánat a szóviccekért de sajnos azt szoktam leírni amit gondolok sajnos néha meggondolatlanul. És nem készakarva meg jópofiból írok szóvicceket de komolyan. És az meg hogy kinek mi áll jól na mindeggy még ebböl is vita lenne. Felhívom figyelmed eggyáltalán nem csinálok úgy mint egy ovodás és a szánalmast pedig hát... ennyi erőböl te is az vagy. Plusz nem értelek én itt eddig mindig a saját véleményemet írtam le de ezt se folytassuk. Remélem nem írtam meggondolatlan csúnya szavakat amiket most a fejedhez kellene vágnom. Ezt nem szóviccnek szántam. Én nem vagyok az a sértődékeny tipus vagy ha durcizok is megpróbálom nem kimutatni. Barátként írtam e sorokat te se sértődj meg kérlek téged. Ezúton is köszönöm.

Kedves Kocsis Ferenc (Ugyanaz mint fent a zárójelben)

Ezúton tölled is bocsánatot kérek. Ne vedd sértésnek de azért irtam a kritikádra kritikát mert a kritikáid nem voltak pontos kritikák (remélem nem nehéz). Na már most mint jó megfigyelő mármint te. Mivel vannak olyan részek amik felett véletlen elsiklottál a film nézése folyamán pl.: bizony hogy látunk öreget fiatalt sőt még halottat is. Az meghogy nem láttuk kövéreket érthető hiszen olyan fejletlen nép volt mint az őskorba ahol nem volt túl sok kövér ember mert egyszerüen nem volt mód rá hogy meghizzon. Nyomorékok meg azért nem voltak mert nem birták sokáig ugyanis ha halgattad a filmet szinte minden élő állat megtámadja szerencsétlen na'vikat tehát nem volt sok esélye szegénynek nyomorékoknak na de mindeggy. Aztán ott van az a kő amit történetesen unoptániumnak neveznek (lehet hogy nem jól írtam le) nem a lebegésre volt való hanem mint energiahordozó vagy ilyesmi mert én nem láttam lebegni csak egyszer akkor is egy sugárnyaláb közepén egy íróasztalon. A bolygó elárulom hogy nem az Alfa Centaury volt mert az mint tudod egy létező CSILLAG amyely körül a történet szerint a gázóriás kering. Namár most a pandora a gázóriás holdja a gázóriás neve meg lényegtelen ez nem is derült ki. Szerintem öszvisz kb 5 percet láttuk a gázóriást tehát képtelenség megállapítani hogy most mi jó mi nem. Nemazért de ha utánna nézel James megadta az adatokat ami alaplyán ki lehet számolni hogy minden jó úgy ahogy van. Amúgy nem hinném hogy minden mindenhol úgy működik mint a mi naprendszerünkben tehát ha még rosszak is az adatok,számítások meglehet hogy előfordulhat ilyesmi mert hát ugyebár a világűr végtelen. És még folytathatnám. Ezeket barátilag mondom hogy ne vedd sértésnek.

Amúgy nebaj hogy van egód annak kell is lenni csak ne vidd tulzásba. Az se baj hogy van egy kis humorérzéked mert mindig meg tudsz mosolyogtatni. Még akkor is ha sértésnek szánod! A mariskát talán most hagyjuk ki talán majd máskor. Ahoz meg nem kell scifi rajongónak lenni hogy beismerjük a világ több annál aminek látszik. És hogy mi csak porszemek vagyunk. A kritika mindig jó mert tanul az ember belőle de sok esetben rossz. És ha a kritikádat nem is leszólásnak szántad a lenéző stílus miatt leszólásnak látszott. A szerinted jópofa megjedzéseidet abba ne hagyd mert vannak közöttük nagyon jók. Ezt dícséretnek szántam. Remélem nem írtam meggondolatlan hülyeségeket,ízléstelen tréfákat és végül nem saját véleményeket. Ezeket barátként mondtam és nem kell komolyan venni vagy elhinni mert mint tán te is tudod nem vagyok hittérítő vagy ilyesmi.

És hogy a témához is szóljak valamit:

Nekem nem tetszeik a Bombák földjén és szerintem az Avatár jobban megérdemelte volna azokat a fránya aranymaszlagokat amit Oszkárnak hívnak. Így viszont 1-0 James exe javára aki még a legjobb rendezői dijat is megkapta. Egy olyan filmért ami modjuk úgy ki áll szegény Amcsikért modjuk úgy jogtalanul. Ha szegények nem akarnak meghalni vonják ki a seggüket Irakból a nagy segítségükkel eggyütt. Maradjanak meg maguknak. Bár amúgy lehet hogy nem mindenki vette észre de James filme ha észrevétlenül is de tartalmazott utalásokat az Iraki háború ellen na de ne bonyolódjunk bele. Ez van ami megtörtént megtörtént és el kell fogadni még ha nehéz is.

Válasz erre

Még nem láttam a Bombák földjént, de annyira nem is hiányzik. Ha ilyet akarok látni, megnézem a híradót.

Az erőszakkal az a baj, hogy csak kétféleképp lehet kezelni. Az egyik, ha válaszolsz rá, vagyis felveszed a kesztyűt. Az erőszakra újabb erőszak a válasz és pofonzivatarnak sosincs vége, csak a fogak hullanak kopogva a kocsma padlójára (a protkó gyártók nagy örömére). Mert ami ellen harcolsz, azt erősíted - azáltal, hogy védekezésre és ellentámadásra kényszeríted.
A másik, hogyha elfordulsz tőle és elfutsz, vagyis nem vállalod a harcot. Ennek egyik hasznos formája a kiközösítés. Kollektív szinten ezt hívjuk embargónak meg karanténnak, amivel kizárjuk a csapatból a rosszfiúkat és nem engedjük vissza őket. Egyénileg kiközösítés az is, ha nem állunk egymással szóba vagy elköltözünk. A menekülés hátránya viszont az, hogy ezzel lehetőséget adunk a rosszaknak arra, hogy önálló világot alapítsanak és tartsanak fent maguknak, vagyis legitimmé tesszük, megengedjük a rossz fennmaradását.
Mindkét eljárásnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt, tuti recept épp ezért nincs a felmerülő konfliktusok kezelésére. Ezek az élet legfontosabb alapproblémái: harc vagy menekülés? Melyik a jobb: hősi halottá válni vagy földönfutó gyáva nyúllá? A nyúl fő félelme az, hogy utolérik, az oroszláné az, hogy legyőzik. Ha a katonai megoldás a harc, a politikai rendezés a menekülés. Erre a témára majd egyszer lehetne külön fórumot indítani, úgyhogy nem is részletezem tovább.

Válasz erre

Fehér ember elment vert sereggel, a Navik földjéről, de vissza jött és hozta az atombombát, és megindult a termelése az ásványnak szabadon (nekem olyan ez a film mint amit az Indiánokkal tettek egész Amerikában). Navik tudatban egyesülve élnének mint a földön az emberek, már messziről tudnának védekezni bármi ellen.

Válasz erre

Kedves Vándor!

Írtad itt másnak: "Persze tudom hogy ön hatalmas tapasztalattal rendelkezik filmrendezés terén. Tehát nem is értem eddig mért nem rendezett egyett sem. Talán nem volt idelye rá? Ja tudom igen nem volt. De a könyvek abból milliószám van a világon amit ön írt. Ó vagy annak csak állítólagos vázlatai hevernek a fiókban. Ja igen ez is így van. Várjunk csak hisz technikai okok miatt a filme csúszik. Akkor maga még is csak egy elveszett tehetség. A filmrendezés új csillaga aki már is megy Amerikába egyeztetni a legjobb rendezőkkel meg technikai emberekkel. Hogy megbeszéljék a világpremier időpontját. És csak úgy dölni fog a pénz mert olyan sikeres leszz a filme.-mondom fű,egó,humorérzék."

Az lenne a kérdésem, hogy Te az állításaid, ellenállításaid milyen filmes, írói tapasztalatokon nyugszanak? Hány filmet rendeztél, hány megjelent könyved van stb. Mert ahogy Te ezt számon kéred egy egyszeri nézői véleményen, így a Tiéden is számonkérhető ugyanez. Értesz hozzá? Jobban értesz hozzá? Nem? Akkor meg?
Ha nem értesz egyet valakinek a véleményével, ne a személy ellen szólj, hanem a véleményével vitázz.
Baráti jelleggel az alábbi kis poént ajánlom mindehhez kapcsolódóan: http://signals.sfblogs.net/2010/03/06/ropke-vicc/

Válasz erre

Kedves Hackett

Ne kezdjük ezt újra. Semmi kedvem veszekedni. Amúgy elárulom neked én nem írtam semmi olyat amihez filmes vagy könyves tapasztalat kell. Olvass pontosabban!

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a Ningen: Galaktika Magazin   Hozzon létre Ning hálózatot!

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Adatvédelem  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni