InterGalaktika

hujbersandor

HARMADIK VILÁGHÁBORÚ-A SCI-FI-BE ILLŐ HADVISELÉS ÉS VALÓSZÍNŰSÉGE

A harmadik világégés réme már többszörösen fenyegeti a világot. De vajon milyen lesz? Vagy lesz egyáltalán? s ha igen túléli e valaki?
erre a kérdésre szeretnék válaszokat kapni ebben a fórumtémában.

Válasz erre

Válaszok ebben a témában

Elég magas labdát adtál fel...
Anno... Einsteintől kérdezték meg a második világháború után, amikor már kialakult az úgynevezett hidegháborús politikai helyzet (és túl voltunk Hirosimán), hogy szerinte milyen fegyverekkel fogják megvívni a harmadik világháborút?...
Ő így válaszolt: "AZT NEM TUDOM, DE A NEGYEDIKET BIZTOS, HOGY KŐBALTÁKKAL"...

Válasz erre

Ebben biztos voltam hogy nem hagyod ki ezt a témát ...

Válasz erre

Ez okkult téma.

Válasz erre

Nagyon sok könyvben olvashatók erre nézve variációk, szerintem a legvalószínűbbek a kevés túlélővel és hamuvá rombolt felszínnel operáló, nukleáris háborút vázoló elképzelések. Van ugyebár egy mondás is...: "Atomot nekik!" ;)

Válasz erre

Nem definiáltad a világégés fogalmát. Mit jelent ez a szó? Mert a világ égését okozhatja atomháború, durva vulkáni aktivitás (bolygó kataklizma földrengésekkel, szökőárakkal, vulkán kitörésekkel, szárazföldek elsüllyedésével, mint Atlantisznál), meteorbecsapódás miatti tűzvihar, erős Napkitörés miatti leégés, illetve közeli szupernóva robbanása.

Hogy milyen lesz? Biztos más, mint a filmeken és regényekben. Ami most Haitin történik, talán egy jó példa arra, mi várható egy összeomlás utáni hetekben.

Túlélők? Persze. Túlélők mindig vannak. Totális pusztulást csak az Isten lenne képes okozni azzal, ha célirányosan megsemmisítené az egész teremtését, például mert tele a micsodája a hülye teremtményeivel és nem bírja őket tovább elviselni. Szerencsére azonban az Isten nagyon türelmes és megértő az állatkertjében szaladgáló vadakkal szemben és nem idegesíti föl magát az emberek kisded dolgain. Így pár milliárd évig szerintem nem kell aggódnunk a teljes megszűnés miatt. A lokális megszűnés és a bolygónk tropára menése viszont reális lehetőség és minden esélyünk meg van rá. De hogy mikor, azt nem lehet tudni.

Amúgy nem tartom szerencsésnek az olyan történelem könyvekbe való, fellengzős meghatározásokat, hogy "harmadik világháború". A szó klasszikus értelmében ugyanis ez már régen zajlik, csak senki nem így hívja. A világháború ugye azt jelenti, hogy minden kontinensen folynak harcok vagy minden kontinensen vannak olyan országok, amik benne vannak a háborúban valamelyik oldalon. A 2001-es nagy amerikai öntámadás után kirobbantott terror utáni háborúsdi, mint a világ újragyarmatosítása például maga a 3. világháború, hiszen minden kontinensen zajlanak ez ügyben csaták, robbantások, lövöldözések, mennek a repülők, a kommandósok meg a kémek, és zajlik a bújócska azokkal a balfácánokkal, akik voltak olyan lükék, hogy az elnyomó amcsi hadsereg útjába álltak. Épp csak nem olyan tömeges és erősen pusztító ez a mostani háború, mint a két előző, hanem gondosan konszolidált, hogy igazi károkat ne okozzon, viszont felpörgesse a hadigazdaságot. A lényeg, hogy a háború fenntartó csapatok mindenhol ott vannak és gondoskodnak az állandó békétlenségről. Így a bulit még akár évtizedekig is el lehet húzni és ennek ürügyén egy csomó kormányzati disznóságot el lehet követni az ellenzékkel meg a civil lakossággal szemben.
Az Irak elleni első háborún ha jól emlékszem, Amerika keresett vagy 1 billió dollárt összességében. A másodikon is sokat nyertek, csak ezt már nem doboltatták ki a sajtónak és nyilván nagy üzlet az afgánok elleni játszadozás is. Nem véletlenül volt az film, a "Jó üzlet a háború".

Válasz erre

Az einstein idézetet én is hallottam. Igaza is lehet. Az emberek például a hidegháborús időszakban is azt hitték, hogy itt a jelenlegi világ legeslegvége. A youtube-on sok word war 3(3.vh) szimulitor van. érdemes őket megnézni annak, aki tud angolul.

Válasz erre

Ha érdekel a téma, akkor szívből ajánlom neked ifj. Walter Michael Miller: Hozsánna néked, Leibowitz! c. művét.
Nekem nagyon tetszett. Több nemzedéken keresztül mesél a világégést követő korszakokról és történésekről, sőt még egy másodikat is jósolt. Érdemes elolvasni.

Válasz erre

A könyv nekem is megvan, tervezem is hogy elolvasom. Köszönöm a jó tanácsot!

Válasz erre

És ha pont magyarolszágről fogják indítani a csapást?

Válasz erre

Kedves Zsombor! A leírtak nagy része nem megalapozott, nem helytálló, ferdítés, csúsztatás és feltételezés, ráadásul nem is logikus. Röviden: zagyvaság. (Nem kezdem el pontról pontra megcáfolni mert nincs türelmem hozzá, de minden további nélkül meg lehetne.) Ha erre Te azt mondod, hogy realista vagy akkor a realista azt jelenti: 'hiszékeny, befolyásolható, hajlamos egymással össze nem függő dolgokba oksági viszonyt belemagyarázni'. Nos, az értelmező szótár szerint nem ezt jelenti...
Az egyetlen valóban alapos okkal elkövetett kijelentésed az, hogy az édesvíz lesz hamarosan a legnagyobb érték, afféle "casus beli". A többi...hát nem semmi. Félreértés ne essék, nem kedvelem különösebben "Ámérigát" de azért ennyire nem hülyék. Sőt...

Nánai Zsombor mondta:
Nagy valószínüséggel lesz de nem egy olyan dologért amilyenre gondolnánk. Valószínüséggel az édesvízért kezdődik majd háború a földön. Mert ebböl már most is kevés van és annak a kevésnek is a fele szennyezett így tehát érthető az ok. Csak az nem hogy mért nem próbálunk békésen tenni az ellen hogy kiszáradjanak forrásaink vagy a tiszta bővizű folyóink ne legyenek ciánnal szennyezve és így tovább. De háború kezdőthet majd a területért is mert a 2030-ra becsült népességszám eléri majd a 8000000000-ot ráadásul a Föld ennek midössze 1/3-át tudná csak eltartani. De ezzel még nincs vége a Globális felmelegedés követkesztében a jégsapkák teljes egésze kb. 2027/28-ra elolvad ezzel több száz állatfajt kipusztítva nem beszélve arról hogy ezzel a tengerszint körülbelül 4-5 métert emelkedne. Ami nem tűnik soknak de a világ legnagyobb városainak 4/5-e tenger,öböl vagy folyó partján nyugszik így eltünne Tokijo,New York,Dubai,London,Washington és még sorolhatnám mennyi nagyváros. Különben az embereknek a 3/4-e városban él és dolgozik. A lényeg ott van hogy ha most nem teszünk semmit késöbb úgyis megisszuk a levit. Még az is aki erröl nem tehet és a kérdsre a válasz az hogy tuti hogy lesz és eszt nem pesszimistaként mondom hanem realistaként. Nem tudom hallottak e arról hogy a világválságból legjobban az USA jutott ki nem véletlen. Emlékeznek 2001 egy szép napsütéses szeptemberi napjára én pontosan pedigmég csak ovodás voltam hallottam hogy az ovónénik éppen arról beszélnek hogy egy repülő cspódott a Word Trade Centre egyik tornyába akkor nem tudtam miről volt szó de este a hiradóban már arról számoltak be hogy egy több mint 100 emeletes épületeggyüttes összedőlt New York-ban. És hogy megtámadták amerikát meghogy repülő csapódott a Pentagon-ba is. Hát elmondom mi történhetett: felbéreltek pár balekot mert olyat bárhol találni. Hogy a családjukat elárasztják pénzel ha öngyilkos akcióba kezdenek. Természetesen válalták ígyhát felszáltak a 4 utasszállítógépre 2-őt a W.T.C.-be 1-et a Pentagon-ba és 1-et ami nem véletlen sose érkezett meg a White House-ba repítettek bele. De mért ez a 2 célpont a W.T.C. magyarra fordítva a Világ Kereskedelmi Központ az akkor beüthető világválság adatait tartalmazta ami enyhébb lett volna de az USA szenvedi meg a legjobban miután a gép becsapódott az összes adat megsemmisült és többezer ember meghalt. A többezer ember halála elég ok ahoz hogy irak ellen háborút inditsanak. A pentagon megtámadása szintén jó ürügy volt hogy háborút indíthassanak mert "Az irakiak megtámadták az USA legfontosabb katonai intézményét". És hogy mért nem capódott gép W.H.-ba egyszerű ok mert Bush és még sok "fontos ember" éppen az épületben tartózkodott így tehát a "terroristák" azt az utasítást kapták hogy repüljenek a földbe. Az Usa hamarosan támadást indított Irak ellen mint tudjuk. Irak televan olajjal ami nemmelesleg nagyon jó pénz. És a kedves Amerikaiak némi pénzzért segítenek helyrehozni a lakosoknak azokat az épületeket amiket ők le bombáztak pár hónapja igy tehát ez az egyész marha jó üzlet volt. És volt ezalatt idejük és erejük felkészülni az eltolódó válságra. És ez nem egy összeesküvés elmélet hanem a szintiszta igszság amit többéves nyomozás támaszt alá. Ha pénzért képesek az emberek ilyen dolgokat művelni akkor az életükért a harmadik világháború nem tulzás. Én csak aszt mondom hogyha így folytatjuk az emberiségnek lesz a legrövidebb történelme e Földön. Én a végén Shakespearetől idéznék: A természet varázsát ontja bőven a fűben a fában és a kőben. Ó nincs a földön oly silány anyag,mely így vagy úgy neszolgálná javad. De nincs oly jó melyben ne volna vész,ha balga módra véle visszaélsz. Útóirat: elnézést a helyesírási hibákért. NZSR.

Válasz erre

Érdekes, miért ez a zsigeri Amerika-ellenesség. A szovjet időkből maradt volna? Sok közülük buta, nagyképű, de összességében azért nagyjából pont olyanok, mint bármely más népek a földön. Kicsit talán toleránsabbak, "vérükben van" a szabadság, de ez minden.

A világháború nem azt jelenti, hogy minden kontinensen folyik a háború. Az eddigi "világháborúk" alapvetően két szövetség között zajlottak, melyek mindegyikének több tagja volt. Világháborúnak azért hívták, mert több kontinens országai is tagjai voltak.

Harmadik világháború pedig szerintem nem lesz. Ami lesz, sőt már egy ideje van is, az a terrorizmus és az ellene folytatott harc.

Válasz erre

Az amerikaikat azért piszkálják, mert nagyon nagyképűek a világgal szemben. Ahol háború van, mindenhol ott vannak. Persze a "kontra" erre az, hogy segítenek. Nem tudom. De a hatalom kell nekik. És egy ijen "nagy dobást" nem hagynak ki.

Ketler Iván mondta:
Érdekes, miért ez a zsigeri Amerika-ellenesség. A szovjet időkből maradt volna? Sok közülük buta, nagyképű, de összességében azért nagyjából pont olyanok, mint bármely más népek a földön. Kicsit talán toleránsabbak, "vérükben van" a szabadság, de ez minden.

A világháború nem azt jelenti, hogy minden kontinensen folyik a háború. Az eddigi "világháborúk" alapvetően két szövetség között zajlottak, melyek mindegyikének több tagja volt. Világháborúnak azért hívták, mert több kontinens országai is tagjai voltak.

Harmadik világháború pedig szerintem nem lesz. Ami lesz, sőt már egy ideje van is, az a terrorizmus és az ellene folytatott harc.

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni