Már régebben akartam írni, de Benkő Ferenc említette nemrég máshol, szóval kedvem támadt külön témát nyitni. Tavalyi év kedvenc filmje volt (2006-os film, de én tavaly láttam).
Guillermo del Toro rendezte, aki eddig főként maszkmesterként remekelt. Itt megmutatta milyen filmet tud ő rendezni, ha lehetősége adódik rá.
A látvány, a zene, a történet, a hangulat magávalragadó. Olyan felnőtt mese, amit mindenkinek szívesen ajánlok. A megható, titokzatos, elgondolkodtató, helyenként brutális jelenetek nem hagyhatnak hidegen senkit.
Nem csak egy estés élmény és nem egy könnyed nyáresti film.Viszont akit megfog még sokat fog gondolni rá, többször is meg fogja nézni.
Nálam abszolút 10/10, így kell igényes mozit csinálni.
Az Ördöggerinc szerintem is nagyon jó, de valahogy nincs olyan jól elkapva a hangulat, mint a Faunnál, na meg az előbbinél tényleg minden kiderül, míg az utóbbinál egészen a végéig (sőt, még azután sem) nem tudhatjuk, hogy mi is történt valójában. Valamint a Faun másik nagy ásza Javier Navarrete, aki szerintem az utóbbi évek legjobb zenéjét hozta össze - az Ördöggerincét is ő írta, de az nem volt olyan karakteres.