Az olvasást CATANI Családomjával kezdtem és elég érdekes de sok meglepőt nem közölt,ezután HOGAN Csavarosság novellája ami az időparadoxonnal játszadozó embert ábrázolja néhol elég naivan. KOWAL A gonosz robotmajomja egy jól megírt de, valahogy nem volt az igazi , LOVAS Nagyarcúakja néha lendületes majd lelassuló ezért elég hullámzónak éreztem, SMITH Angerhelm egy könnyed, laza írás egyszerűen olvasatta magát nekem a kötet legjobb írása, ALDISS Arénában szintúgy egy jó írás de, nem nyerte el a tetszésemet .
A BRIN interjú kitünő bár minden számban lenne...( persze más írókkal..) :))
A búcsú a villanykörtétől és a modern konyha illetve mobil telefon cikk( ...)inkább novella. A holográfia és a steampunk kitünő írás.
Nem tudom hogy ilyenkor mondják-e hogy uborkaszezon van én kicsit fáradtnak éreztem az Augusztusi számot.
Igaz a folytatásost nem olvastam majd összevárom és így lehet hogy visszamenőleg mégsem ez lesz a véleményem.
Üdv!
A retró novella, Aldiss Az arénában című írása számomra a legjobbkor jött. A Döghecc óta kínzott az érzés,hogy vmi hasonlót már olvastam...de hogy ennyire elraktározzon az emberi agy dolgokat. Nincs új a Nap alatt. Persze nem plágiumról beszélek! De ötletet lehet meríteni sok helyről...nem szégyen. Mellesleg a feldolgozások korát éljük. :)
A Csavarosság valóban nem volt egetrengető,de ebből a témakörből sokkal többet nem lehet novellában kihozni. Sajnos bármennyire is érdekfeszítő az időutazás témája,a rengeteg paradoxon miatt mindig erőlködés lesz a vége,hisz valahogy le is kell zárni a művet. Filmen több a lehetőség,hisz ott a látvány ellensúlyozhat akár idegesítő hülyeségeket is.
Összességében ez a szám kelégítette azt az igényt,hogy az ember olvasással kellemesen kikapcsolódhasson a szabadidejében. Az intellektuális kihívásoknak majd találunk más olvasnivalót.