InterGalaktika

Zakkanok

Melyik Lem könyvből lehetne a legjobb filmadaptációt készíteni?

Nehéz követni filmvásznon Lem hihetetlen képzelőerejét, de a mai eszközökkel már bármi megvalósítható... Szerintetek melyik könyve lenne ideális adaptációnak?
Én a Kiberiádára szavazok, valami jó kis 3d animációs dolgot tudnék elképzelni hozzá.

Címkék: adaptáció, lem

Válasz erre

Válaszok ebben a témában

szegény klapancius :(

szerintem lehetetlen jót csinálni belőle mert mindenkinke meg van az elképzelt képe erről a világról
és illúzióromboló lenne

de az Édent azt szívesen megnézném filmen ha teljeseb feldolgoznák lapról lapra, akko igen .......

Válasz erre

Nono!
Azért el tudom képzelni, ahogy Trurl belerúg abba a számítógépbe, amely tisztán, az egyéniségéből fakadó okból a 2X2=5 egyenleget kihozza, vagy, ahogy a 0,8 értékű infravörös sárkányindexet bámulják döbbent (robot) arccal a műszeren.
Jó, ez vicc.

Pokolian nehéz lenne igazán jó filmet készíteni bármelyik művéből.
A Tarkovszkij féle Solaris nagyon jó volt, de pont ez egyik olyan könyve, ami gyakorlatilag filmesíthetetlen (szerintem).
Ugyanis a legjobb könyvei olyan intellektuális-etikai eszmefuttatások, amik dramaturgiai szempontból nehezen megoldható filmes feladatok.

Különben (koromból adódik ez a kétes szerencse) a `60-as években is készült egy film az Asztronauták című művéből "Halottak bolygója" címmel. Kellően utálta is.....mind a könyvét, mind a filmet (Hemingway szindrómában szenvedett).

Üdv: Bernátzki Lajos, Sopron

Válasz erre

Halottak bolygója ?????
Húúúúúúúúúúúúúúú erről én nem is tudok, szívesen megnézném
az Asztronauták nagyon jó könyv, hol lehetne megnézni ezt a filmet ?????

én a SOLARIS és STALKER filmeket hamarább láttam mint ahogy olvastam volna,
de a SOLARIS könyv 100x jobb mint filmen, bár Tarkovszkij elég jól visszaadta a könyv hangulatát, a STALKER nekem filmben jobb tetszett

Az ÉDEN az csodálatos lenne 1xer látni filmen

Számomra a LEM könyvek olyan tapasztalatokat, emberséget, humort, csupa jó dolgokat adtak,

a VISSZATÉRÉS pedig az 1k leg csodálatosabban megírt jövőkép,
az első részben amikor bolyong a városban Hal Breg ha valaki emlékszik rá, nekem olyan érzésém volt mikor a WEST ENDben jártam előszőr, tisztára u.a. a benyomást tette nekem mint a könyv, hátborzongató és csodálatos volt egyben

az álmatlanság pedig annyira humoros a szójátékaival, zseni volt ez a LEM

a csupa K betűs veresét a KIBERIADAbol még ma is tudom fejből, ÓRIÁSI

Válasz erre

A mai technikával A Legyőzhetetlen egy igazán jó rendező keze alatt, darkos fílinggel áldott-vert remekmű alapja lehetne...

Válasz erre

Válasz erre

RSS

Reklám

Születésnapok

Reklám

Reklám

Reklám

InterGalaktika banner

Töltődik...

© 2010   Létrehozta a(z) Galaktika Magazin   Powered by .

Bannerek  |  Probléma bejelentő  |  Használati feltételek

A chathez be kell jelentkezni