Bernátzki Lajos blogja – Március 2009 Archív (4)

Egy másik poszthumán döntés

Egy másik poszthumán döntésMa találkoztam egy újságcikkel. Íme, itt van.Az sfblogson, az IG-n, és még sok más helyen mondjuk el véleményünket, cseréljük ki nézeteinket. Ki-ki, hány helyen blogol.

Egyik gyakori témánk Banks (egy angolszász) és Hackett (egy magyar, végre!) ragyogó, élvezetes művei miatt a poszthumanizmus.

Hova fejlődünk, mik a lehetőségeink, mit akarunk, és – ha el tudjuk képzelni – hova… Tovább

Közzétette Bernátzki Lajos Március 25, 2009 4:42pm — 9 hozzászólás

Egy szomorú ünnep

Egy szomorú ünnepMárcius 15.-e van.Hazánk, Magyarország történelmének talán legcsodálatosabb ünnepe.

Európai létezésünk során sok olyan harcot vívtunk a szabadságért, amely külsőleg elbukott, de szép és méltó volt az emberhez, aki itt élt. Ezért bennünk nem bukott el. Nem, mert tudtuk, vagy éreztük, hogy mindent megtettünk szabadságunkért.Harcoltunk a tatár ellen.

Harcoltunk a török ellen.

Harcoltunk (sokszor) a Habsburg hatalom… Tovább

Közzétette Bernátzki Lajos Március 15, 2009 3:06pm — 14 hozzászólás

Üvöltés – Kerouac után szabadon

Üvöltés – Kerouac után szabadonLelkünk szövedékeElmúlt napjaink hírei miatt elgondolkodtam magunkról, az emberről. No, nem most először. Most azonban úgy, hogy megkérdeztem magamtól:Vajon érdemesek vagyunk-e arra a vezető szerpere, amit magunkról gondolunk ebben a világban?Mert, minden, amit iskolai tanításunk, kultúránk, emberi környezetünk megfogalmaz az emberről, azt mondja:MI VAGYUNK A FÖLD URALKODÓ ÉRTELME, VEZETŐ… Tovább

Közzétette Bernátzki Lajos Március 12, 2009 6:28pm — 27 hozzászólás

Férfiszív nőnapra

Kedves nőnemű embertársaim!Itt és más blogon és az élő szó világában is oly` sok vita tűzében edződött napról van szó. Sajnos nagyon igazatok van, amikor azt kéritek, hogy ne csak ezen az egy napon és pár szál virággal ünnepeljünk Bennetek. Az élet különben sem csak ünnepekből áll. Az is van és kell, de több a hétköznap, amikor a napi gondok, bajok szövevényében küszködünk az élet kihívásaival. Többek közt a szeretet, megbecsülés, a másik tisztelete igényével. Tudjuk, hogy nehéz,… Tovább

Közzétette Bernátzki Lajos Március 8, 2009 8:00am — 1 hozzászólás

Facebook

Video

  • Video hozzáadása
  • Az összes megtekintése

Fotó

Töltődik...
  • Fotók hozzáadása
  • Az összes megtekintése

InterGalaktika banner

Töltődik...

Reklám