Rosco felügyelő befordult a sarkon, és megtorpant. Fürkészőn nézett végig a sötét utcán. A higanygőz lámpák fénye csak itt ott törte meg a sikátor sötétjét. Az esti szél kavart 1 csomó szemetet a kukák tövében. Koszos falak. Rothadó szemét. Ideális hely a végső leszámolásra. A gyilkos végre elnyeri a büntetését! Itt fog meghalni a szemét között. Hiszen ide való a szemét.
Rosco keményen markolta 38-asát és beóvakodott a sötét szűk utcába. Még 4 golyó volt a tárban. Kettőt már rálőtt a gazfickóra a vágóhídon! A forgalom zaja csak tompán szűrődött be a szűk utca koszos falai közé. Valamelyik emeleti ablakból veszekedés hallatszott. Fogalmuk sincs mi zajlik idelent -Gondolta Rosco és halványan elmosolyodott ahogy 1 véres kézlenyomatot vett észre a közeli falon,
- Nahát, nahát!- suttogta és közelebbről is megnézte a véres kéznyomot. - Még sem volt hiábavaló az a 2 lövés! Megtapintotta a nyomot,aztán meg is szagolta, Kétség kívül vér volt. Már félig alvadt! - Hová kaptad te mocsok? - Remélem a gyomrodba! Körülnézett. Az utcán csak a szemét kavargott. De a faltól nem messze újabb vérnyomot vett észre a földön ami a sikátor vége felé vezetett. Kibiztosította fegyverét és óvatosan elindult a nyom után. Halkan mozgott. Tudta, hogy a sebzett vadállat nagyon veszélyes. A nyom egyre beljebb és beljebb vezetett az utca vége felé. Majd eltűnt 1 korhadt hátsó ajtó mögött. Az ajtó előtt 1 kisebb feltornyosult szemétkupac mutatta ,hogy az ajtót nemrég kinyitották. És a szemetet V alakban eltolta az ajtó nyíló szárnya. Rosco lélegzetvisszafojtva osont. Óvatosan megfogta az ajtó szélét. egy hirtelen mozdulattal feltépte ,és előreszegezte fegyverét. Néma csend...
Felkapcsolta a zseblámpát. És ügyelve ,hogy jó távol tartsa magától körbepásztázta az ajtó mögötti sötétet. Valamilyen mosókonyha. Vagy legalábbis volt valamikor. Mostanára inkább csövestanya vagy szeméttelep lehetett. Vagy mind a kettő együtt. Mindenesetre a szeméten kívül semmi nem volt a kb. 3szor3-as helyiségben. és a vérnyom is véget ért az ajtóban. Zajt hallott a háta mögül. Megperdült... De Már későn! Iszonyú ütést érzett a jobb vállán. Épp csak hajszállal kerülte el a tarkóját. A Válla nagyot reccsent és Rosco a földre zuhant. 1 Rúgás érte az oldalát amitől hanyatt fordult és meglátta a fölé hajló alakot. Egy vascső volt a kezében. - Nahát a kis spiclikém! Röhögött az alak. Foghijjas szájából fröcsögött a nyál.
- Aszitted el tucc kapni engem? Mee te vagy itt a főhekus! Egy újabb rúgás! Rosco felköhögött. - Patkány Dick! hörögte, és megpróbálta fegyverét a koszlott alakra fogni. De a vascső újra lesújtott és a fegyver nagy ívben repült ki a felügyelő kezéből. - Na na! Kis hekuskám! Csitította a rémes fogatlan alak..csak nem akarnál rám lőni? Megint? És idétlenül felröhögött.
- Csak nem hitted ,hogy megsebesültem? Vigyorgott. Rosko próbált hátrébb kúszni,de jobb karja nem mozdult. Patkány Dick pedig ebben a pillanatban a mellére térdelt és közvetlen közelről fröcsögte az arcába--Marhavér kisapám! És újra felröhögött. -A vágóhídon rengeteg volt!- - És te meg jól bekaptad a csalit! Rosco szeme elkerekedett. Hát persze ! A fenébe. Ezt beszopta mint 1 kezdő. Bal kezével próbálta elérni a bokájára szíjazott tartalék fegyverét . De Dick még jobban ránehezedett és közvetlen közelről lihegte az arcába. - Ideje ,hogy megismerkedj az én kis kedvesemmel!
Újra röhögött. De közben zsebéből 1 pillangókést húzott elő és villámgyorsan a helyére csattogtatta. - Ez is marhavér lesz! Suttogta az arcába,- Egy nagy marha zsarué! És a késpengét hirtelen Rosco hasába nyomta.
Rosco felordított. Próbálta kiütni Dick kezéből a kést, de az könnyedén kicselezte és röhögve újra lesújtott, És újra meg újra.
-----GAME OVER---- Jelent meg a szeme előtt a kép. Rosco felügyelő meghalt. Megint... --A franc ebbe a valósághű játékba! Morogta Tom Benett miközben lefejtette homlokáról az elektróda fejpántot. Még szinte orrában érezte Dick bűzös leheletét miközben felgyűrte pólóját és a hasát tapogatta. Persze nem volt rajta semmi sérülés. De még élénken élt tudatában ahogy a penge a húsába hatolt.- Talán kevésbé valósághű is elég lenne! morogta. Kikapcsolta a játékkonzolt és kiment a konyhába.
Már vagy harmincadszor ugrott neki ennek a játéknak de mindíg ugyanaz a vége! Persze már a vágóhídon gyanút kellett volna fognia! Egyszer már ott is meghalt. Dick 1 húskampóra akasztotta fel.-- szódás whiskyt kérek! Mondta a hűtőnek, és 1 üvegpoharat tett az adagolóba. Kicsit szomorú,Hogy itt áll 29 évesen. Nyomozó szeretne lenni. Ez élete nagy álma! És még 1 közepes szintű játékban sem tudja elkapni a rossz fiút. 1 rohadt játékban sem! Amit mellesleg a 14 éves unokaöccse másfél nap alatt végigjátszott . És amire azt mondta ,hogy unalmas mert kevés benne a vér! Méghogy kevés! ..A hűtő halk csipogással jelezte ,hogy elkészült az ital. Tom kivette és a fény felé emelte.--Tehát Tom - mondta az italt még mindíg magasra tartva. - Belőled sem lesz már soha nyomozozó! -Erre igyunk.! Épp csak belekortyolt mikor megszólalt a mobilja. Bentről keresték. A hívásszűrőt úgy állította be ,hogy szombat este csak a kollégák tudták hívni.
Martin hívta. Hang volt de kép nem. - Igen? --Szevasz cimbora! Martin hangja harsogott a készülékből. A háttérben valami diszkó hangzavar hallatszott.--Azért hívlak mert Bobbal felcsíptünk 4 bigét. - nem bírunk velük! - Gondoltuk besegítesz! - Na mit szólsz? Tom némán meredt a készülékre. Még soha nem hívták sehova! - Héé ..Ez most komoly? kérdezte. - Naná ,hogy nem! harsogta Martin. - Női hulla a Cold Riwer-ben. - Negyed órád van ,hogy odatold a segged! --És te ott vagy? hápogta Tom. - Naná hogy nem! Tom érezte ,hogy Martin vigyorog. -A laborosok már ott várnak! A részleteket majd lököm a telódra. Na pá-mondta és letette.
Tom egy pillanatig a telóra meredt és kifakadt. -Az a szemét kurafi!- sziszegte. Tökéletesen el tudta képzelni,hogy martin tényleg négy bigével feszít valami lebujban miközben a mocskos melót átpasszolja neki.-A rohadt kis szemét! mondta miközben a poharat a mosogatóba lökte. A szódás whisky szépen csordogált le a lefolyón. -Csak ne lennél a főkapitány rokona! Kapnál abba a szépfiú pofádba- gondolta miközben már a cipőjét húzta.
Persze nem tenne vele semmit. A főkapitány a kulcs a nyomozói jelvényhez. Vagy egy komoly ügy! Persze arra esélye sincsen! Azokat nem rá osztják. Neki maradnak a vizi hullák. Még mindig dohogva ült be a kocsijába és mérgesen csapta be a kocsiajtót. A műszerek életre keltek. a biztonsági öv körülölelte. majd a kocsi megszólalt. -KÉREM NE VEZESSEN ALKOHOLOS ÁLLAPOTBAN.! - Nem ittam te barom! Tom most már tényleg mérges volt. Csak 1 fél kortyot te idióta! - Nesze elemezd!- mondta és rálehelt a kormánykerék szenzorra. Halk csipogás..0.002 ezrelék. ELFOGADOTT.INDULHAT. és a motor beindult. - Na végre! - hülye szabályok ! És kifordult a parkolóból .Elindult az autópálya felé. A Cold River dél felé volt ,talán 10 percnyi autóút. Közben a mobilja jelezte ,hogy bejövő tartalom érkezett. Tom megnyitotta a fájlt és özönleni kezdtek az adatok. - Célállomás Riveside 119.! mondta a kocsinak És átadta az irányítást,hogy nyugodtan át tudja nézni az ügyet A kocsi csippant egyet. Felvillant az automata kontroll. Majd lágyan felhajtott a pályára és felvette az átlag 200km-es utazósebességet. Közben futottak a mobilján az adatok. Az áldozat Marie Curvish. 22 éves. egyetemista. A család 2 napja jelezte az eltünést. Néhány adat fénykép róla, Csinos szőke átlagos egyetemista lány. Születési hely idő. Kórházi adatlap. Társadalombiztosítási igazolóchip. Néhány plasztika .Adatperseeng. Iskolai eredmény. Tehát semmi különös kirívó dolog. Csak egy a középosztálybeli fiatalok sorában. Aki most mégis halott. Megint egy semmitmondó ügy ! Ezzel töltheti a szombat estét. miközben az a szemét kurafi Martin 4 nővel bulizgat! Érezte hogy a keze ökölbe szorul. -Na Rosco felügyelő,,, Ez a neked való ügy! -mondta. Mialatt a kocsi lehajtott a folyópartra.
.rtf

Megtekintések: 12

Címkék: folytatásos

Hozzászólt Marwin Július 26, 2010-n 11:15pm
Bocsi.. Az aláhúzást nem tudom eltüntetni. Ha a szélén görgetsz nem látszik.. :)
Hozzászólt Románszky Miklós Július 27, 2010-n 4:18pm
azt hittem, a végén uolyan csavar lesz a történetben, mint a közepén :))
jelöld ki teljes szöveg [ctrl-a] és kattints a megtört láncra. [egyébként a link a letölthető rtf-re mutat]
jó ez a kis nyüzsgés itt. 29-re én is raktam..
Hozzászólt Marwin Július 27, 2010-n 11:50pm
Még nincs vége! :)Tudod! Alapvető gondjaim vannak a szöveg behelyezéssel. A jegyzettömb-ből sehogy nem tudtam ide bemásolni. végül a blogbejegyzés fejlécében találtam 1 ikont. Arra kattintottam. Akkor jelent meg az ( rtf ) Pc dilettáns vagyok. Majd holnap párom segít. Én is örülök h van mit olvasni! Meg is nézem mit raktál!

Szólj hozzá!

Csak a(z) InterGalaktika tagja írhat hozzászólást.

Csatlakozzon a(z) InterGalaktika hálózathoz

Facebook

Video

  • Video hozzáadása
  • Az összes megtekintése

Fotó

Töltődik...
  • Fotók hozzáadása
  • Az összes megtekintése

InterGalaktika banner

Töltődik...

Reklám